25.10.2014

LNG-hukkaputki

Intrigööri tuossa mennä ehtoona pähkäli itse keskenään, että mitä järkeä on rakentaa LNG-terminaalit Suomeen ja Viroon. Jos siinä olisikin jotain järkeä, niin mitä ihmettä varten pitäisi tehdä kallis kaasuputki maiden välille. Kaasuahan pukkaa valmiiksi Venäjältä putkesta kahta puolta Suomenlahtea.

Siksikö terminaalit ja putki tehtäisiin, että kaasutteluun saataisiin ehkä "EU-rahaa", semmoista rahaa, minkä Suomi maksaa ensin unionille ja repii sitten riemusta pelipöksynsä saadessaan vähän omia rahojaan takaisin?

Mietin sitä, että tulisiko kaasua sitten muualtakin kuin Putinstanista, vaikka kaasutankkereilla Norjasta tai muualta Tanskan salmien kautta. Kaasuputken rakentaminen Norjasta Ruotsiin ja Suomeen olisi kai sekin jotenkin mahdollista.

Tästä samasta energia-aiheesta näkyy kirjoittavan Aamulehden blogissaan jämerä ydinvoiman puolustaja Juhani Putkinen

Intrigöörikin kannattaa ydinvoimaa varman ja saasteettoman energian lähteenä, kunnes esim. fuusiovoima saadaan toimivaksi ratkaisuksi. Ydinvoimaloiden rakentaminen on kumminkin niin kallista ja kestää järkyttävän kauan, että olisi parempi hyödyntää tässä vaiheessa enemmän kotimaista puuta ja turvetta. Suomalainen polttotekniikka on, ellei maailman parasta, ainakin parhaita, joten hiukkassaasteet pysyisivät kohtuullisesti kurissa.

Kokoomuksen vielä vähän aikaa johtama Suomi on toiveiden tyhjä tynnyri. Kokoomus on kuin lystikäs neiti, joka antaa ymmärtää vaikka mitä, mutta ei ymmärrä antaa kansalaisille muuta kuin rajusti kallistuvaa elämistä ja eriarvoistumista. 

Laitanpa tähän kylkeen kaikkien puhtaan energian kannattajien eli ydinvoiman ystävien logon. Tuulivoimaa ja aurinkoenergiaa saa tietenkin jokainen minun puolestani rakennella niin paljon kuin laki sallii, mutta ilman yhteiskunnan rahojen kuppaamista.

(Nyt mää oon postaillut tänne blogeihin ihan liian usein. Pysyn jonkin aikaa hiljaa, elleivät ruotsalaiset löydä taas uutta piilotettua sukellusvenettä, sillä siihen lystiin olisi pakko osallistua jotenkin.)


***

Ei kommentteja: