21.10.2017

Hyvää tahtoa Zimbabwesta


 Robert Mugabe.

Onkohan nyt kaikki mallillaan, kun Zimbabwen ikidiktaattori Robert Mugabesta leivottiin WHO:n hyväntahdon lähettiläs? Kyllä kai ja asiat lienevät eliitin mielestä hienosti myös Suomessa, koska eliitillä menee hyvin.

Suomen oikeasta kehityksestä kertoo uusimmassa postauksessaan hienosti tosiblogisti Pauli Vahtera.

Nuorten mielestä Suomen noususta hyvinvointivaltioksi on tietysti jo ikuisuus. Noista ajoista vanhemmat ovat ehkä kertoneet uskomattomia muisteluita. Me entiset nuoret  muistamme  hyvin ne ajat, kun melkein saavutimme mm. tavallisten kansalaisten turvaverkoissa Ruotsin kuuluisan kansankodin. 

Ruotsista on ikävä kyllä nykyisin tullut hyvin häröilevä kansojen koti. Suomi seuraa uskollisesti historiallisen emämaansa kehitystä.

Pitäisiköhän kutsua ukko Mugabe Suomeen joulua vasten säkillä hyvää tahtoa tuomaan, koska siitäkin luonnonvarasta alkaa meillä olla pahempi uupelo?

Intrigööri pistää alle vielä yhden uusinnan, seuraavaksi pukkaa uutta höpinää tai sitten tulee jo joulu.


Lisäyslinkki 22.10: Mugaben uusi ura jäi lyhyeksi.



10.8.2016


Welcome to Finbabwe!

Ei hätää, sillä ilmastonmuutos tuo Suomeen
eteläiset lämmöt ja hurjan paljon 
uusia ahkeria asujia.

Sen verran katselin tänään uutissivuja, että VM:n valtiosihteeri M. Hetemäki oli taas kuvissa naama pitkänä ja suu mutrussa. Suomessa on hänen mielestään pohjoismainen hyvinvointivaltio, mutta eteläeurooppalainen työllisyysaste. Lisää työtä kuulema tarvittaisiin ja venyvämpää palkkahaitaria. Mutta kun työtä ei ole, eikä kai heti tule, ei palkkahaitari veny, eikä soi. Tyhjästä ei synny polkkaa eikä pöhinää.

Mutta miksi tyytyä tällaiseen hassuun tilanteeseen? Kyllä kaikki vielä muuttua voi ja moneen kertaan! Omat ministerit ja kanisterit ovat mollanneet Suomea ja sen talouskehitystä ulkomaisissakin medioissa jo vuosikausia. Huonosti meillä menee, mutta menköön?

***
Zimbabwe, valkonaamojen joskus tuhmasti nimeämä Rhodesia, oli vielä intrigöörin nuorena ollessa Afrikan tähti tai helmi, jota kaikki siellä ja muuallakin maailmassa kadehtivat. Ehkä eniten hämmästeltiin paksusti pärjääviä, työteliäitä maanomistajia, jauhonaamoja, joita köyhät, mutta silti iloiset tummanaamaiset prolet passasivat. 

Olihan siellä luonnonvarat annosteltu lähes täysin valkoisille mamuille, monessakin polvessa, joita siellä oli valtaa ja järjestystä pitelemässä. Kuitenkin keskimääräisesti ja afrikkalaisittain nähtynä rhodesialaisilla meni melko hyvin. 

Sen jälkeen kun valta vähän myöhemmin vaihtui ja maan nimi muuttui Zimbabweksi, siellä on kaikilla mennyt hurjan huonosti, eikä kurjistumiselle näy loppua. Zimbabwessa eivät enää pärjää harvat kantis-jauhikset eivätkä suuren enemmistön mustikset. 

Väestöllisesti pienenä poikkeuksena pitänee mainita paikallinen umpikahjo ja ikäloppu diktaattori, sekä hänen lähipiirinsä, sillä heillä menee hienosti. Rutiköyhästäkin maasta ja kansasta pystyy repimään pienelle porukalle kroisosmaisen elintason, se on Afrikassakin nähty moneen kertaan ja sama meininki jatkuu.

Maan uusi tai ikivanha nimi Zimbabwe juontuu kuulema muinaisesta sikäläisen suurvallan pääkaupungista, Mapungubwesta. Nimi tarkoittaa paikkaa, jossa shakaalit ruokailevat. Linkki wikiin

***
Mamuilu kasvavine kustannuksineen ja haittavaikutuksineen liittyy Suomessakin osana kehitykseen, jolla painumme pian etelä-eurooppalaiselle tasolle, missä ei vielä olisi hirveästi valittamista. Vai ovatko muka jotkut eteläisen Euroopan maat kehitysmaita, eivät sinne päinkään. Kreikkalaisilla menee kai huonoiten, mutta sielläkin yritetään pärjätä jotenkin ja yhteisöllisesti, pöyhkeän euroeliitin loputtomista kuristusotteista huolimatta.

Vähitellen vanha mukava Eurooppa ränsistyy ja kurjistuu, mutta säilyy silti vetovoimaisena miljoonille ja kymmenille miljoonille köyhistä ja sukupolvesta toiseen sisällissotivista maista tuleville ihmismassoille. Väestön turvallisuuskin painuu tietysti Euroopassa lopulta maahantulijoiden lähtömaiden tasolle tai jopa  huonommaksi. Maanosan maita ei enää tarvitse puolustaa jotain ulkoista uhkaa, vaan monia sisäisiä uhkia vastaan.

Suomessa kuulema kaikki huono kehitys tapahtuu aina nopeammin kuin missään muualla Euroopassa tai koko maailmassa, väki ikääntyy, työttömyys lisääntyy, ilmastosta tulee kuin huono sauna, velkareppu kasvaa... Jo harakatkin ja Venäjän trollipeikot meille ilkeästi nauravat.

Suomi ohittaa piankin kehityksessä Etelä-Euroopan heikoimman tason. Painumme vielä sivu Pohjois-Afrikasta ja muista hiekkamaista. Laskeudumme keski-afrikkalaiselle tasolle ja lähestymme tulevaisuutta pohjoismaisena Zimbabwena, eikun Finbabwena!

***
Metsästävät turistit itämailta käyvät Suomi-provinssin mailla harventamassa susilaumoja, karhuja, hirviä, poroja ja Ruokolahden leijonia, mutta niitäkin esiintyy enää vain provinssin ajoittain viileässä pohjoisosassa, jota ennen vanhaan kutsuttiin Lapin lääniksi.

Ainoa lohtumme on ihmisen ihan itse ja tahallaan aiheuttama ilmastonmuutos, minkä johdosta jotkut saavat viettää aikaansa kai sukupuolineutraalisti hirmuisen monikulttuurisessa ja lämpöisessä maassa, missä pärjää hienosti risumajassa tai makoilemalla palmujen, banaanipuskien ja rusinapuiden katveessa! 

Vanhan Suomen kalliit luonnonvarat, kuten maaperän malmit, suuret metsät ja puhtaat vedet on tietysti jo silloin riistetty meiltä pois maailman ökyporukan parempiin tarpeisiin, joten niistäkään ei silloin ole huolen häivää. Kiitos ja ylistys, että sadevettä saadaan juotavaksi ja naurismaa antaa monta satoa vuodessa!

***
Moitin ehkä suotta Zimbabwen valistunutta yksinvaltiasta, jonka suurena tavoitteena on tehdä jokaisesta maansa kansalaisesta miljonääri. Viittaan ja linkitän tässä valistuneeseen lähteeseen.

***

4 kommenttia:

Nils- Aslak Näkkäläjärvi kirjoitti...

Kiina tosiaan rakentaa Afrikkaan infraa sadoillla miljardeilla: rautatiet, satamat, lentokentät, sähköistys, tieverkostot etc. Ne houkuttelevat paikalle valtaisaa määrää ulkomaisia yrityksiä Intiasta, Euroopasta, Ameriikoista etc.

6 satoa vuodessa, ilmainen aurinkoenergia, veikkaisin että 20v kuluttua Euroopasta muutetaan suurin joukoin Afrikkaan. Portugalin laman aikaan kymmenettuhannet portugaanit muuttivat öljyrikkaaseen Angolaan.

intrigööri kirjoitti...

Kiinalainen "siirtomaapolitiikka" Afrikassa on kyllä kiinnostavaa. Luultavasti Aasian jättiläinen on paljon vastuullisempi kuin eurooppalaiset siirtomaaherrat aikoinaan. Afrikkaa rosvottiin, orjuutettiin ja kupattiin Euroopasta, osin kupataan vieläkin. Kun korkkikypärien oli lopulta pakko väistyä, Afrikan vaikeasti rajatut maat jätettiin paikallisten heimokunkkujen, gepardihattujen ryöstettäviksi.
Afrikka on vieläkin suurten mahdollisuuksien maanosa. Pian kiinalaisia kadehditaan kovasti heidän toiminnastaan, jonka takia parhaimmillaan kaikki hyötyvät, eivätkä vähiten kiinalaiset kommarikapitalistit.
EU ei vieläkään osaa kuin vinkua ja vikistä omatekoisista ongelmistaan, kuten suurista "siirtolaismääristä". Asioiden muuttamiseksi ei kuitenkaan osata tehdä mitään todellista ennen kuin se on myöhäistä.

Risto Jääskeläinen kirjoitti...

Mugabe ja Hyvä Tahto eivät sitten jatkaneet yhteistä matkaansa. Taphtuikohan rasismi?
Google-tilinkin omistavia robotteja muuten syrjitään.

intrigööri kirjoitti...

Jos Afrikan unionin päälliköiltä kysytään, niin iliman muuta nimityksen peruminen oli silkkaa rasismia. Vähän kuin siinä vanhassa huonossa vitsissä, missä eräs afrikkalainen maa hankki käytetyn jumbojetin. Kone kuulema nimettiin heti uudestaan ja siitä tuli Mambo jambo.
Suomalaisetkin syyllistyvät raakalaisuuteen, etten sanoisi natsismiin, koska villisioista tehtiin vapaata riistaa. Mikä pahinta, osa tuhansien vahvuisesta possupopulaatiosta saattaa olla maahantulleita.
Paheksun, koska olin aikoinaan Savonrannalla todistamassa ensimmäisten suomalaisten kesysian ja villisian jälkeläisten syntymää. Ne olivat oikein söpöjä viirullisia porsaita.