15.8.2014

Väärin syrjitty

Kansan Uutiset viestittää, että suomalainen yksityinen vuokranantaja joutui tilille ja sai maksaa korvauksia, koska hän ei ollut halunnut vuokrata asuntoa ulkomaalaiselle, tässä tapauksessa kai USA:n kansalaiselle.

Intrigööri on huonosti tiedostavana äijänä luullut, että kukin saa vuokrata kämppänsä kenelle haluaa tai olla sitä vuokraamattakin. Intrigöörillä pitäisi ehkä olla laajempi käsitys asuntojen vuokraamisesta, sillä lopulta se onneton vuokranantaja sai kimppuunsa vähemmistövaltuutetun, sen pressaksikin ehdolla olleen Eva B:n. Voi kauhistuksen kanahäkki!

KU:n pätkäjutussa ei kaiketi kerrota kaikkia asiaan liittyviä sattumuksia ja vivahteita, mutta väh.valt. oli epäillyt kysymyksessä olleen ehkä syrjintä ja pöyristyttävästi vieläpä etninen sellainen.

Järjestetyn neuvottelun tai sovittelun perusteella tuhmis vuokranantaja sai maksaa "syrjimälleen" luonnolliselle henkilölle yhden kuukauden vuokraa vastaavan summan. Miksihän ihmeessä..., no joo.

Intrigööri on todellakin luullut, että kämppänsä vuokraaja valitsee asiakkaansa vapaasti vaikka sadasta hakijasta, joiden joukossa voi olla vaikka sataa erilaista etnistä taustaa, jos sellaista ihmisiä erilaistavaa jutskaa, etnisyyttä, on edes olemassa.

Vuokralaiseksi voi olla rutostikin tunkua ja ensin jonosta on helppo syrjiä pois sellaiset, joilta ei löydy vuokravakuuksia tai ne, joilla on, herra paratkoon, luottotiedot punaisella. Siis köyhiä ja kurjia saa syrjiä vapaasti, kunhan he vain täällä maailman nurkassa kuuluvat väestölliseen enemmistöön eli kanta- tai perisuomalaisiin. Muitakin asunnon hakijoita luokitellaan yleisesti  jos vaikka kuinka.

Jo kauan sitten isot pojat kertoivat, että kuuminta hottia ammatikseen asuntoja vuokraaville olivat sossun vakiasiakkaat, joiden vuokran sossu eli yhteiskunta takaa. Näin lienee nykyisinkin, elämmehän kovia aikoja, jolloin pääministerinkin pitää olla teräsmiesmallia.

Entä sitten jos vuokranantaja joutuu valitsemaan tällaisista sossun tukemista asunnonhakijoista jonkun kotosuomalaisen ruokakunnan ja jonkun muun ns. etnisen entiteetin ruokakunnan väliltä? Kukahan siinä silloin ehkä joutuu syrjityksi ja onko vuokralaisen valinta vapaata? Mahtaako ns. positiivinen syrjintä olla tällöin sopivin tai suosituin tapa syrjiä?

Tarvittaisiinko Suomessa myös kansalaisvaltuutettua tai enemmistövaltuutettua?


***




Ei kommentteja: