17.3.2018

Varas vingutti lähimaksua

Kaupan ala, kuten nekin monialafirmat, joita ennen sanottiin pankeiksi, kehittää kovasti kaikenlaista maksamista. Lähimaksu-omituisuus on jo joka kortilla. Luurilla joka paikassa maksamisen ihanuus tartuttaa kuulema pian nuorempien lisäksi myös kaikki alle satavuotiaat.

Intrigööri ole omissa raha-asioissaan viisas, etäällä siitä. Ostojen maksamisessa ei kumminkaan ole ikinä ollut mitään ongelmia, jos vain tilillä on katetta tai painetta pussissa. Lähimaksun otatin kortilta pois jo aikoja sitten, kun ajattelin tuottaa rosmolle masentavan pettymyksen, jos lämiskä sattuu katoamaan, kuten kerran kävi.

Silloin vuosia sitten rehellinen ihminen löysi  lompakkoni kaupungilta, selvitti puhelinnumeroni ja pääsin kiittämään häntä, kulukorvauskaan ei hänelle kelvannut. Karjalainen kertoo tapauksesta, missä epärehellinen "löytäjä" vingutti lähimaksukorttia 200 euron edestä yhdessä päivässä.

Meikän luurissa on pankkisovellus, mutta käytän sitä vain tilin katseluun, en maksamiseen. Tunnukset eivät ole koskaan mukana. Maksut olen hoidellut kotona koneella, maksamista on nykyisin niin vähän, ettei se ole mikään hidaste. Tietoturvakin on tähän saakka toiminut.


Linkki 3.8.2018, HS: Visa Electron taitaa olla turvallisin kortti? 

Linkki Karjalaisen juttuun.

Lähimaksuko turvallista? Hevonen ja lehmä ovat turvallisia eläimiä.

Tässä voisi olla hyvä ratkaisu itsepalveluun, juttulinkki.

***

2 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Minä yritin aikanani saada pankista sellaisen kortin, missä ei ole lähimaksua, mutta eivät antaneet. Siispä ratkaisin ongelman seuraavasti:
Joka kuussa kun tililleni on tullut rahaa, nostan sieltä niin paljon kuin laskujen yli jää kotini lähellä olevasta pankkiautomaatista. Tämän pidän kotona ja otan sieltä aina sen verran mukaan kuin tarvitsen sinä päivänä. Pankkikortti pysyy muuna aikana kotona.

Muutenkin ohensin lompakkoani jättämällä kaikki tarpeettomat kortit kotiin. Nykyään siellä on vain siellä on vain henkilökortti, bussikortti ja kirjastokortti. Enkä ole muita korttiloita kaivannut vuosiin.

intrigööri kirjoitti...

Minullakin oli normityyliin pieni korttipakka lompakossa, kun kuuluin vielä jotain tienaavaan proletariaattiin. Nyt mukana on vain muutama pakollinen ja puolipakollinen kortti.
Pankki poisti sen lähimaksujutun maksukortiltani, kun sitä netissä pyysin. Ei siihen tunnuksen näppäilyynkään monta sekuntia mene. Käteiseen voisi kyllä siirtyä kokonaan, pysyisivät paremmin pienet heräteostotkin kurissa. Nyt nostan käteistä vain muutaman kybän kuussa.