20.2.2019

Oivaa hoivaa

Minäkö hoivakotiin?
Iltasanomat kertoo Savon Sanomien kertoneen, että Siilinjärven kunta perää Attendon Vänrikki-hoivakodilta selvitystä. Vaatimuksen syynä on kuuden vanhuksen kuolema Vänrikin hoidettavien joukkueesta neljän viikon aikana.

Kuusi vanhusta kuoli hoivakodissa tammi - helmikuussa.  Yllätystarkastuksella ja valvontakäynnillä ilmeni, että yhdeksää hoivakodin asukasta on pidetty lukkojen takana. Tarkastuksellakin oli kuultu jyskytystä lukitun oven takaa.


Tarkastusten syynä oli omaisten huolestuminen. Huoli ei ollut aiheeton, sillä lääkärinkin kertoman mukaan myös kontrolleja ja seurantoja on usein jätetty tekemättä. 


Attendo kiistänee jälleen tehneensä mitään väärin. Siilinjärven kunta on antanut selvitykselle aikaa 4. maaliskuuta asti.


Intrigööri ehdottaa, että hoivavänrikiltä leikataan jämät ja toimilupa pois. Vänskä olisi syytä sijoittaa lukitun oven taakse odottaman kenttä- tai muun oikeuden istuntoa. Kyllä vanhukset ja kaikki muutkin ehtivät poistumaan joukostamme ilman liukuhihnaakin!


Ylen juttu: Vanhus luuli joutuneensa vankilaan.



Lisää Vänrikistä ko. firman sivuilta: Attendo Vänrikki on viime kesänä avattu 47-paikkainen ikäihmisten hoivakoti, missä tarjotaan tehostettua palveluasumista, palveluasumista sekä senioriasumista. Vänrikki on viihtyisä ja turvallinen asumisyksikkö, jossa asukkaat elävät mieltymyksiensä mukaisesti. (linkki)

Yle tarkkoi ja loivensi juttuaan illalla.


***


13.3.2019: Hoivakoti Vänrikki lopetti tehostetun palveluasumisen tarjonnan.


Ei kommentteja: