16.10.2021

Karhupumppuun voi luottaa


Pieni ja nätti muovinen karhupumppu.

Tavallisten kodin viemäreiden, lavuaarien ja vessojen tukosten avaamiseksi on olemassa konsti ja tarvike poikineen. Myrkyllisiä viemärin aukaisuaineita löytyy lähikaupoistakin. Kaikki nuo konstit ja litkut ovat toimivia, ohjeiden mukaan käytettyinä.

Oman kokemukseni mukaan varmimpia ja nopeimpia konsteja saada viemäri vetämään on myrkytön karhupumpulla lutruttelu, mikä ei yleensä kestä kauan, pari sekuntia ja silleesti

Yleisin karhupumppu on puuvartinen malli, missä on punainen kumiluttero varren toisessa päässä. Pumppuja on erikokoisia. Pienet mallit alipainepumpusta maksavat ehkä nelisen euroa. 

Ei se kodin viemärinkään aukaisu ole aina helppo juttu. Viimeksi tässä reilut 30 vuotta vanhassa asuintalossa paljon mustaa mönjää sisältävä tukos näytti kertyneen koko ajalta. Rööri ei puhdistunut kerralla, eikä kolmannellakaan kerralla.

Perinteistä mallia sanotaan myös
Tulisuudelmaksi tai Putkimiehen pusuksi.

Avaamaan tuli lopulta kahden miehen partio, joilla oli rassin päässä videokamerakin. Kurkistelin tietysti sitä rööri-telkkua kiinnostuneena, vaikka ohjelma oli yhtä umpitylsää kuin viihde veroylessä. 

Ammattilaisten käsittelyn jäljiltä keittiön lavuaarit vetivät hienosti pari, kolme vuotta. Kunnes... 

Nyt on sitten taas menty omatoimisesti karhuilemalla. Viimeksi löysin isosta paikallisesta yleisten ja sekalaisten tavarain kaupasta pienen muovisen nallepumpun. Lavuurin pohjalle piti laskea muutama sentti haaleaa vettä ja pari heilautusta kahvasta. Auki oli!

***


Ei kommentteja: