2.11.2021

Mitä, minä, missä?


Mitäs sanoisit jos säikähtäisit korinaunesta hereille vakaiden  arvohenkilöiden keskeltä, joillakin maailmanlopun pönötyspäivillä?

En itse tiedä, mitä sanoisin, koska saatoin aika monta kertaa niukasti välttää piinallisen nukahtamisen kesken kokouksen, luennon tai muun hirmu mielenkiiintoisen kinkerin. 

Minulla oli uniapnea.

Pressa Bidenistäkin on nukkumatti mennyt hipaisemalla ohi monta kertaa. Vai kulkeeko tuo Sleepy Joe alati tottuneesti ympäriinsä kevyissä unosissa, koska pelkästään hänen oma läsnäolonsa on usein jonkin unettavan kälätyksen aihe. 

Muistaakseni mukavanoloinen pressa Reagan ei aina tiennyt, missä maassa hän kurkisteli lentokoneen portaille. Moskovan suuren sirkuksen tirehtööri pressa Jeltsin ei tiennyt edes sitä, millä planeetalla hän milloinkin oli, mutta hänellä saattoi olla lystit tapissa siitä huolimatta.

Varsinkin ilmastokokouksissa haukotus näkyy iskevän rankasti Joen kimppuun. Tiedän, ettei se ole ollenkaan kivaa, kun meinaa nukahtaa keskellä päivää väärässä seurassa ja paikassa. Ongelma osaa olla iso, eikä siihen ole helppo löytää ratkaisua.

Biden ei voi, eikä yritäkään ratkaista ongelmaa kovin Kamalasti eli varapresidentillisesti tai muiden alaisten avulla. Ehkä salaisen palvelun tyyppien olisi vain jotenkin otettava torkkuherätykset haltuun? Tarvittavaa tekniikkaa lienee olemassa?


***

Ei kommentteja: