9.5.2011

Kultaa ja sardiineita


Portugalilaisten 14 miljardin euron kultavarantoon ei maassa voida tietenkään kajota edes äärimmäisessä hätätilassa. Onhan kulta riistetty siirtomaaruoskilla, miekoilla ja musketeilla Etelä-Amerikan intiaaneilta, sekä Afrikan laajojen siirtomaiden neek..., eikun alkuasukkailta. Lisäksi kultaa on vuosisatojen varrella hankittu mm. orjakaupalla ja kiinalaisten pelihimon rikastuttamia Macaon kasinoita verottamalla. 

Portugalilaisilla on muutenkin niskassaan kahden maanosan sademetsien shamaanien ja poppamiesten ikuiset kiroukset, mitkä kutistavat vähitellen kaikkien portugalilaisten miehenpuolien kallon sisäpuolta niin, ettei koko nupille jää lopulta muuta tehtävää kuin pitää korvia erillään. Työnteolla tienaaminen käy kirouksen mukaan yhä vaikeammaksi, vaikka kulutusjuhliin onkin kaiken aikaa kovat halut. Haluja siis olisi, mutta kykyjä puuttuu.
   

Portugalilaisten kulttuuriperinnekin on näivettynyt omituiseksi valituslauluksi, fadoksi, mikä on suomalaisittain kuin sekoitus itäkarjalaisia itkuvirsiä, vanhan kansan lehmänkutsuhuutoja, sekä saamelaisten joikhaamista. Portugalilaisille ei ole ikuisen kirouksen takia jäänyt kerta kaikkiaan muuta kuin vanhoja patsaita meren rannoilla, sekä järkyttävä määrä tyhjiä sardiinipurkkeja. Joskus juhlapäivinä he pääsevät nauttimaan vähän rupsahtaneita sitrushedelmiä, kuivaa patonkia ja portviiniä, mistä ei saa edes krapulaa.


   Tämän kaiken voisi sitkeä Portugalin kansa vielä sietää kivisillä rannoillaan ainaisessa merituulen ujelluksessa. Kelvottomissa ja poliitikoissa ja sika-ahneissa pankkiireissa heillä on kuitenkin kestämistä enemmän kuin inhimillisesti keneltäkään voidaan edellyttää. Eurooppalaisen keskuspankin EKP:n velka-armeijan piirityksestä he eivät yksin selviä.

Pankkiherrojen säälimättömät huovit Junckerit ja Trichetit ja Rehnit takovat rautahanskoin Lissabonin portteja. Vaikka portugalilaisilla on velkaa nielurisoja myöten, lisää olisi muka pakko niellä. Johan siihen velkamäärään tukehtuu vaikka kreikkalainen.


Kyllä suomiugrilaisen peruskansan täytyy ojentaa heille sosialistisesti ja demokraattisesti auttava kouransa. Katkerien viidakon poppamiesten kiroukset kaikuvat täällä Pohjolan havumetsissä asti. Suomessa on pahoja vaikeuksia kasata hallitusta, koska ei olla sitten millään päästy yksimielisyyteen siitä, miten ystäviämme Portugalissa olisi parasta auttaa.


Siksipä intrigöörille tulikin mieleen rimauttaa Isopää-Ekille EKP:n suomalaiseen sivukonttoriin. Isänmaallisena, joskin työnantajansa nälkäpalkalla orjuuttamana ihmisenä, Eki kyllä yskän ymmärtää. Ellei ymmärrä, niin gööripä tässä vääntää sen rautalangasta.

***
Suomelle on ensiarvoisen tärkeää saada hallitus kasaan, jotta voidaan päättää kiireellisistä kotimaisista asioista. Leipäjonot uhkaavat jossain puutteen takia jopa lyhentyä, joten tarttee saada äkisti lisää EU:n ruoka-apua, tuoreita sämpyläjauhoja ja makaroonia. Lisäksi yhteisenä huolenamme on mm. se, miten saada valtion velkarahat riittämään siihen pakottavaan tarpeeseen, että herrojen palkkoja on piankin taas nostettava. 

Muitakin murheita on, kuten kokonaisen kantasuomalaisen maalaishenkisen kansanosan katoaminen peltomaiden laitamille joihinkin merkillisiin maakuoppiin, mutta niistäpä lisää tuonnempana.

Portugalin Azoreilla asunee
aika härkäpäistä sakkia?
Mainitun EKP:n suomalaisen sivukonttorin holveissa on ehtaa suomalaista kultaa kuulema 49 tonnia. Tästäpä tulikin mieleen, että monilla taviksilla, kuten minulla, on vaikeuksia hahmottaa sitä, miten iso määrä rahaa on yksi miljardi euroa. No tässäpä yksi mittari: Suomen Pankin koko kultavaranto, 49.000 kiloa on reilun miljardin tai enintään kahden miljardin arvoinen, eikä sen enempää. Ei se miljardi EU:n mitalla mitattuna niin iso raha taida olla, jos tämä yhtään hahmotuksia helpottaa.



Eki ja pojat varmaankin mielellään nostelevat trukeilla ne kultaharkot holvista rahapajalle, missä ne voidaan sulattaa ja lyödä yhden euron arvoisiksi pikkuruisiksi kultakolikoiksi. Kolikon toiselle puolelle voisi stanssata Suomen kiljuvan jalopeuran ja toiselle puoliskolle Portugalin jellonia, petolintuja, härkiä, laivoja, linnoja ja lohikäärmeitä. Portugalista löytyy kyllä paljon uljaita vaakunoita!

***

No niin, sitten vain se noin 40 tonnia kultakolikoita säkkeihin, rekkoihin ja Portugaliin. Karhukopla voisi suojata kuljetusta. Lisäksi etummaiseen rekkaan kuskin viereen voisi laittaa valvojaksi europarlamentin täystuho-ninjakaksikosta Hautalan ja takimmaiseen Hassin. Silloin kultarahti olisi maksimaalisesti turvattu. 


Soini ja Urpilainen voisivat edellämainittujen valvojien kanssa huolehtia kultakolikoiden jakamisesta vuoropäivin kaupunkien torilla tasan kaikille portugalilaisille. Siitähän tulisi semmoiset satasen verran per nenä kymmenelle miljoonalle kansalaiselle, vauvat ja vanhukset mukaan lukien. Johan sillä satasella saisi monen kuukauden sardiinit ja patongit, per nenä. Portviiniäkin saattaisi saada.



Tällä tavoin Suomi voisi kieltäytyä hyvällä omallatunnolla Portugalin lainan kitkerältä kalkilta maistuvalta takaukselta, eikä olisi suoraan tukemassa sika-ahneita ja huijaroivia suurpankkiireita, vaan hätää kärsiviä eurooppalaisia veljiä ja sisaria. 


Suomi saisi rauhassa muodostaa enemmistöhallituksen demokraattisen vaalituloksen pohjalta. Menettäisimme vain yhden miljardin tai mitä se oli, mutta sen verran menisi takaamalla kumminkin. Äkkiähän kai perusugrilaisten ja sosialistien muodostama hallitus semmoisen rahan säästäisi, vaikka ne pirulliset porvarit joka kohdassa jarruttavatkin. 

Ja onhan Suomessa useita kultakaivoksia, tosin ulkomaisilla omistajilla, mutta sehän on meillä jo vanha käytäntö, ettei omista mineraalivaroista ikinä pyritä itse ainakaan hyötymään.

Ja mikä tärkeintä: Yhdellekään portugalilaiselle ei jäisi epäselväksi, että nyt ne suomalaiset auttoivat ihan oikeasti. Ja loppuisi se ainainen ruikutus niistä perhanan sardiinipurkeista, jotka taisivat lopulta päätyä sotakorvauksina Neuvostoliittoon. Sinne ne menivät laivojen ja veturien pelteihin, ainakin ne säilykepurkkien kuoret.

Sardiinipurkkien sisältöä muistellaan vieläkin joskus joissain vanhainkodeissa rasvoja suupielistä nuoleskellen, luulisin.




€ € €