15.3.2021

Waltava harppaus?


Intrigööri vanhana blogien harrastajana pahoittelee täällä vieraileville kouralliselle lukijoita, ettei se enää osaa kirjoitella politiikasta järin, jos ollenkaan, vakavasti. Joskus mietin, mihin ne kaikki oikeesti täyspäiset ovat politiikasta kaikonneet. En toki väitä itsekään olevani ihan täyspäinen, ehkä pääsin aikoinaan lähelle?

Tänään on sitten julkismetioissa hehkuteltu EU:n ehkäisyvälinettä, eikun sitä härskiä lisärosvousta jäsenmaiden varoista. Noista pienen ja köyhän Suomen velkakelpoisuudestaan repimistä 6,6 miljardista eurosta saattaa päätyä tänne raukoille rajoille takaisin jopa pari miljardia. 

Loput noista uusista veloista lienee enempi tai vähempi syöty suoraan kuormasta. Maksuun ne menevät kyllä aikanaan, ne kaikki 6,6 miljardia! 

Oikeastaan kukaan ei tiedä, miten kalliiksi elvytysjumppa Suomellekin tulee.

Viherministerien mielestä kysymys on "valtavasta harppauksesta" Suomen täyspilatun ilmaston pelastamisessa. Suomessahan väitetään olevan parhaillaan ilmastohätätila. 

Useimmista meistä hätää pukkaa kyllä muista asioista, kuten kansalaisten terveydestä, monenlaisista talousongelmista ja työttömyydestä. Se vain ei ole likikään aina selvää, minkä maan kansalaisista puhutaan kun kovasti pelastellaan ja elvytetään.

Vihreät ministerit ovat tietenkin nyt suupielet yläviistossa kuin kissat muutaman päästäisen ja pikkulinnun tapettuaan. Kissat laittavat kesällä mielellään öiset saaliinsa näytille, riviin ulkorappusille. 

Viherakat naukuvat omaakehuaan kaikissa mahdollisissa medioissa. Melkein kaikki mediantapaiset ovatkin nykyisin mahdollisia, paitsi ei yleensä Suomen Uutiset, se persujen oma  äänenkannattaja.

Laitoin kuvan Matistakin, en tiedä miksi. Ehkä siksi, että Matti näyttää aina  kuvissa hirmu viisaalta ja mietteliäältä. Enkä tiedä, miksi? Toisaalta ei tuossa hallituksessa viisaalta näyttäminen ole temppu, eikä mikään. Matti on jo tottunut olemaan EU:n herrakansavalokuvissa päätänsä muita pitempi.

***

TalSa: Haitallista elvyttelyä EU:n ehdoilla.


2 kommenttia:

Risto Jääskeläinen kirjoitti...

Nythän Neste teki ilmastoinvestoinnin, mutta ei Porvooseen. Aikoinaan vihreät hehkuttivat tuulimyllyjen tuomia työpaikkoja. Toki niitä vähän tulikin, mutta paljon vähemmän kuin hehkutettiin. Olisiko sama työvoimamääär vähentynyt muualta samasta syystä?

Nyt sitten 6,6 miljardista menee päältä 4,5 miljardia muille. Sitten jäljelle jääneestä 2,1 miljardista menee ilmastoon miljardi, joka sekin siis taitaa mennä pääosin muille. Onhan siinä aihetta hehkutuksille taas.

Kuvien mielenkiintoisesta sommittelusta blogistille piste.

intrigööri kirjoitti...

Kyllä Pitkä-Matti arvonsa tuntevana valtsun rahaministerinä voisi kopata senkin 2,1 miljardia kouriinsa kuin tuppeensahatun lankunpätkän.

Sitten Matti voisi sanoa vaikka, että "mitä me tällä tippituppirahalla enää teemme? Suomihan maksoi aikoinaan ainoana maailmassa silloisissa surkeissa oloissamme valtavat sotakorvauksetkin."

"Eikä maapallon ilmastoa hilurahoilla pelasteta, joten pitäkää tunkkinne!"