15.6.2021

Terrorismin jälkihoito heikkoa

Isil-kalifaatin ja muun terrorismin jälkihoito jää useimmiten vähille, ellei pelkäksi ruumiiden määrän laskemiseksi. Seuraavassa hieman havaintoja seurannasta ja jälkihoidosta. 

Seurantaa hoitavat paikalliset kaluunakallet, sekä isot tiedustelupalvelut, kuka mitenkin hyvin tai tehokkaasti. Terroristien omat julmat tavoitteet eivät ole lientyneet pätkääkään.

12.12.2019

Isis-naisia ei halua kukaan

Kotimaan laiva on isis-naisilta täynnä?

Al-Holin leirillä olevat isis-naiset ovat kaikkein vähiten haluttuja ihmisiä heidän eurooppalaisissa lähtömaissaan. Vain hörhöimmät suomalaiset ministerit haluaisivat nuo täältä aikanaan lähteneet naiset Suomeen. Pääsylippunaan naisilla on kyllä lauma lapsia.

Intrgööri hörhöili itsekin pari päivää sitten blogissa, koska tuntui siltä, että akatkin on pakko ottaa, jos meinaa pelastella lapset A-Holista. Kepun Kulmunikin näkyy jäpättävän, ettei naisia pidä ottaa, lapset vain. Vaan eihän se käy, sillä leiriä ylläpitävät kurdit suostuvat vain orpolasten kotiuttamiseen, muuten lähtömaihin pitää ottaa myös lasten äidit.

Kurdeja, noita isis-lohikäärmeen nujertajia pitää kuunnella, enkä usko, että siellä mieli muuttuu. Kurdit kärsivät vuosien ajan isis-taisteluissa todella suuria inhimillisiä tappioita, kuten  jesiditkin ja monet muut. Turkkikaan ei liene nyt hyökkäämässä Al-Holin alueelle. Leirin ylläpitoa uhkaa vain voimavarojen, rahan loppuminen.

Euroopan maat kipuilevat kovastikin isis-naisten vastaanottamisen kanssa. Jotkut ovat jo jyrkästi kieltäytyneet terroristinaisien auttamisesta. Lapsia ottaisivat useimmat maat, vaikka sekään ei ole helppo tehtävä.

Al-Holin akoilla on kuitenkin kysyntää, ainakin muslimien parisuhdemarkkinoilla, kertoo Iltalehti.

***

Vastikään suuri EU-johtaja frau Ursula julisti, että nyt voidaan putsata Eurooppa hiilineutraaliksi, laitetaan likoon semmoiset sata miljardia euroa. Rahnaa siis on takana ja paljon, ainakin semmoista keskuspankin siunaamaa bittirahaa.

Onnellisen Suomen uusi pääministeri frau Sanna on tiemmä seuraavat pari päivää Brysselissä keskustelemassa tavattoman tärkeistä asioista ja siinä sivussa hurmailemassa lukuisten medioiden haastattelijoita. En tiedä, olisiko jo nyt oivan aloitteen paikka:

Al-Holin isohko ja surkeaksi kuvailtu leiri on toiminut jo vuosia ja näiltä näkymin leiriä olisi pakko ylläpitää vieläkin vuosia, ties kuinka kauan. Leiri on iso, mutta maailman suurimpiin pakolaisleireihin verraten se on pieni.

Kurdit ja jesidit kaipaisivat kipeästi kunnollista palkkatyötä, jota voitaisiin tehdä muillakin työkaluilla kuin rynnäkkökivääreillä. Vankileiri pitäisi kiireesti korjata rakenteiltaan talvikuntoon ja työtä olisi jatkettava, kunnes leirin infra olisi kunnossa pitkäaikaista inhimillistä asumista varten. Työtä leirin parissa riittäisi.

Eiköhän rikas ja mahtava EU voisi kääntää raharänniä sinne kurdien suuntaan? Jos ja kun isis-naisilla on monia eurooppalaisia kansallisuuksia, nyt unionissa olisi tilaisuus päästä vaikuttamaan siihenkin, miten tuommoista ainutlaatuista leiriä vastaisuudessa hoidetaan niin, että lapsillakin olisi siellä tulevaisuudessa  mahdollisuuksia. Kouluja, terveydenhoitoa, yms.


Siisti pakolaileiri Turkissa.

EU voisi olla maailmassa johtava terroristien kuntouttaja ja myöhemmin kotouttaja. Kiinankaan kovat konstit mm. uiguureja kohtaan eivät vaikuta hyviltä, katkeruutta ne ainakin kasvattavat. Useimmat leiritettävät uiguurit eivät tietenkään ole terroristeja, he ovat vain kiina-kommarien nk. kulttuurille vastahakoisia.

Aika voi korjata monia asioita. Isis-naiset voisivat jopa osoittaa nk. tehokasta katumista. Leirillä kuulema toimiville naiskalifeille, sekä islamiliaisille poliiseille voisi laittaa palloa jalkaan ja pistää heistä kiihkeimpiä kalterihoitoon.

Jos oikeudenkäyntejä isis-naisia vastaan halutaan, Al-Holissa todisteidenkin löytymiseen olisi vielä pieniä mahdollisuuksia. Pahimpia isis-daesh -julmureita on tunnistettukin, orjina pidetyille jesidinaisillekin on jäänyt terroristien naamavärkkejä mieleen. 

***Entä al-holin akkojen kultamussut, ne partaturvat?


Demokraatti kertoo, jotta lähes kaikki tavoitetut puolueen piirijohtajat olisivat valmiita tuomaan tai ns. kotiuttamaan Al-Holin leiriltä myös aikuisia, jos lasten saaminen Suomeen sitä edellytää. 


Lapin piirijohtaja paheksuu sitä, ettei leiriltä ole vielä haettu kahta pientä orpolasta. Hän hakee vertailukohtaa tälle laiminlyönnille kaukaa vuodesta 1918 ja punaorpojen kohtelusta.


Näinhän monet muutkin asiasta ajattelevat. Äidit pitää ainakin tällä hetkellä ottaa vastaan, jos haluaa pelastaa lapset. Joistakin puolueista, kuten kepusta, kuuluu kriittisempiä kannanottoja, joiden mukaan vain lapset pitäisi hakea leiriltä pois. Punaisimman tai vihreimmän poliittisen laidan väki haluaisi yleensä kotiuttaa lapset äitiensä kera.


***

Tätä ei liene vielä kukaan julkisesti esittänyt, eikä sitä tee inrigöörikään: Voisi kuitenkin olettaa, että pian joku Suomen supersuvakeista kysyy myös Al-Holin kovemman leirin pikku partasuiden perään. Onkohan siellä ehkä myös naisten leirillä olevien viattomien lasten isukkeja? Tai olisiko vangittuina orpolasten lähisukulaisia? Ehkä edes napalankoja?

Mikä lienee sitten isis-terrorikalifaatista vangiksi saatujen miesten kohtalo? 

Intrigööri ei kyllä valehtele, että paljon välittäisi miten esim. kurdit kohtelevat vangitsemiaan armottomia isis-tappajia ja kiduttajia. Se on kurdien ja muiden pahisten vangitsijoiden asia. Syyrian pomo Assad on sanonut hirtättävänsä tuon porukan.

Mukavia partapoikiahan nuo ovat, päällisin puolin. Iso joukko läntisiä nuoria likkoja ja naisia lankesikin kalifaatin ja sen partaisten uroiden tenhoon. Nuo hymyilevätkin kuvissa kuin suuret, mutta samalla uroteoistaan vaatimattomat sankarit. Kuten tämäkin mies, Jihadi-Jim tai joku.
Noin valoisan ja ystävällisen näköiseltä hemmolta, kuin kuvassa, ostaisi vaikka ontuvan aasin, jos oikein halavalla saisi, mutta mitähän mies mahtaa pidellä käsissään? Tästä piipityksestä se selviää.

Jätetään suosiolla isis-ukot sinne, jonnekin! Ikävä kyllä tuota porukkaa on vielä vapaina tuhatmäärin ja monessa maassa. Hirmuinen riesa ja murhatalkoot eivät ole ohi.


Lisäys 15.12: Mikään ei ole Tanskassakaan ohi.


***

3 kommenttia:

Nils- Aslak kirjoitti...

https://yle.fi/uutiset/3-6550450

Tässä tämä somalitoimittaja Wali Hashi teki aikoinaan jo itkuisen puolen tunnin dokumentin somaliterroristista, joka oli liittynyt Somaliassa al- Shbaabiin. Suomessa asunut ja Somaliaan matkusti, oliko edes Suomen kansalainen!

Haettiin varmaan kaikessa hiljaisuudessa, mutta kovalla rahalla ja nyt makoilee Vuosaaressa kelan lihapatojen ääressä. Vai olisko mennyt Syyriaan ja odottaa nyt uutta dokumenttia ja uutta hakua!

intrigööri kirjoitti...

Katselin tämän Wali Hashin tekemisiä ja vaikuttaa, että hän saattaa olla oikea toimittaja, toisin kuin eräs maahanmiehensä, se puppumaakari känkkäränkkä, taksikuskinakin ollut.
Turvikset tulevat yleensä aina vaarallisista maista, eikä heistä ketään oikeastaan voisi palauttaa Suomesta kotimaahansa, jos se kotimaa edes tiedetään. Jos ja kun jotain sattuu, tietty jengi käy sutena Suomen virkakoneiston kimppuun, ihmisoikeustuomioistuinta myöten.


Koko systeemi pitäisi rukata uusiksi. Palautuksia on kumminkin pakko tehdä ja mitä pikemmin, sen parempi. Pitäisi olla kohtuudella turvallisia alueita, jonne kielteisen päätöksen saaneet turviksiset palautettaisiin. Somalian tapauksessa turvallisin osa maasta olisi Somalimaa, joka pitäisi edes virallisesti tunnustaa. 

Palautettavista pitäisi tehdä sopimus Somalimaan hallinnon kanssa, maksaisihan sekin tietysti jotakin.
Jos palautettu sitten läksisi omin päin seikkailemaan vaikka entisille kotikulmilleen terroristi- tai sodanuhan keskelle, Suomen ja palautusalueen vastuu katkeaisi siihen. Vaikeita juttuja. Mahotonta määrää immeisiä ei pieni Suomi voi elättää, sossukuormaa on jo nyt turhan paljon.

intrigööri kirjoitti...

Verkkouutisissa 15.12. on juttu, minkä mukaan Al-Holin äidit jo piilottelevat, jos suomalaisnaisia leirillä kysellään. Leirin pitäjät eivät tiedä naisten oikeita nimiä, koska kukaan ei ole nähnyt henkilöpapereita.

Sana on kulkenut siitä, että Suomessa äideltä otettaisiin lapset pois, huostaan. Vaikka leirille mentäisiin oikeasti hakemaan tänne äitejä lapsineen, montaa ei taitaisi löytyä. Tämä koko hanke on tunaroitu jo perusteellisesti.


Ei kommentteja: