29.8.2021

Sanna: Lyhempikin käy!

Pääministeri Sanna Marin on oikeassa. Lyhempikin riittää, siis työviikko. 

Marinin ja hänen keskeisen hallituskaartinsa osalta työviikoksi saisi riittää, että nuo ikivihreät tai kirkuvan punaiset donnat kuittaisivat paksut palkkansa. Yhtään sitä enempää vahinkoa ei saisi enää synnyttää Suomen pienelle ja kaikkinensa köyhälle kansalle.

Sannalle ja hallituksen mussukoille heti nollatoleranssi, mitä töihin tulee! Oikeista hyödyllisistä töistä ja tai rehdistä politiikasta kenelläkään mainituista ei ole harmainta käsitystä.

Hei! Saavathan kaikki hallituksessa varmasti riittävästi aamupalaa? Onko vauvamössöjä tarjolla riittävästi? Entä muotimekkoja?


***

Linkittely ei näytä aina toimivan. Ei ainakaan, jos ja kun lehtien jutut puikkivat jo aamulla johonkin tuulensuojaan köyhiltä piiloon. Siispä jonkinlainen kopio taas tähänkin:

*

Marin nosti 4-päiväisen työviikon jälleen esille – Äläkkä nousi heti: ”Hyvinvointiyhteiskunnan rahoituspohja on jo nyt rappiolla”

”Kun tuottavuus paranee, tavallisten työntekijöiden pitäisi saada osansa eduista. Niiden ei pitäisi mennä vain omistajien taskuihin”, pääministeri perustelee.

 Kokoomuksessa reagoitiin heti:

Pääministeri Sanna Marin (sd) otti tuoreessa uutistoimisto Bloombergille antamassaan haastattelussa jälleen esiin neljäpäiväisen työviikon. Marinin mukaan lyhennetty työviikko on tärkeä kysymys tulevaisuuden kannalta.

Marin katsoo, että lyhyempi työviikko tarkoittaisi ihmisille enemmän aikaa perheilleen ja rakkailleen, harrastuksilleen ja elämälleen.

”Kun tuottavuus paranee, tavallisten työntekijöiden pitäisi saada osansa eduista. Niiden ei pitäisi mennä vain omistajien taskuihin”, pääministeri perustelee.

Hän sanoo haastattelussa, ettei asia ole istuvan hallituksen asialistalla.

Marin nosti lyhyemmän työajan esille muun muassa ensimmäisessä linjapuheessaan sdp:n puheenjohtajana noin vuosi sitten ja sitä ennen sdp:n 120-vuotisjuhlissa.

*

Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo reagoi lausuntoon heti.

"Ongelma, jota hän ei sano on, että Suomen huoltosuhde on Euroopan huonoin, tuottavuus laahaa ja veroja kiristetään koko ajan. Hyvinvointiyhteiskunnan rahoituspohja jo nyt rappiolla”, Wallinheimo kommentoi Twitterissä.

Marin puhuu Bloombergin haastattelussa neljän viikon kesälomastaan, joka eurooppalaisittain on pääministerille poikkeuksellisen pitkä.

”Se, että pystyin pitämään neljä viikkoa lomaa, osoittaa, että meillä on hallitus, joka toimii kollektiivisesti”, hän sanoo ja huomauttaa samalla, ettei hallitus silti lomaillut.

”Järjestimme sijaiset kaikille ministereille, mukaan lukien pääministerille.”

*

Kansanedustaja Pia Kauma pitää lausuntoa uskomattomana:

”Pääministeri kehuskelee kuukauden kesälomalla, ja sillä välin kansa odottaa, miten maata avataan koronatoimilta. Koronapassi on jo pitkään ollut käytössä Euroopassa ja väestö mm. Tanskassa paljon kattavammin rokotettu kuin meillä”, hän tviittaa.

😁


Euro tappaa Suomen talouskasvun

Ei kommentteja: