19.9.2014

Varjohallitus pystyyn!

Vastuunkantelusta väistyvät vihreät voisivat muodostaa nyt varjo- tai hämyhallituksen yhdessä hallitustaakkaan jo aiemmin kyllästyneiden vasurien kanssa.

Sipilän ja Soinin varsinainen varjohallitus astunee kuvausvalojen aurinkoon jo puolen vuoden päästä, joten lienee parasta antaa nykyisen hallitusnelikon jatkaa toivotalkoita loppuun asti. Muutahan meille ei ole luvassa, joten on tyytyminen toivoon, ettei katajaisen kansan kärsimysten kaljaan enää kaadettaisi ensi talven kuluessa lisää katkeria lisukkeita. Pääkatajainenhan pääsi jo unionin satraapiksi, joten huolta hänellä ei, hiuulihei.

Varsinaiset katkerot odottavatkin meistä useimpia vasta tulevilla hallituskausilla, jolloin Suomi joudutaan väkisin runnaamaan pysyvän eurokurjuuden kuosiin ja käytännössä suurkapitaalin ja pankkiirien johtaman unionin kovaan komentoon. Kova meininki ei toki toki koske poliittista herrakansaa, joten fantsuiluakin voi mielessään jatkaa, jos on sille altis mieli ja kyllin vilkas mielikuvitus.

Mutta takaisin siihen vasuvihreiden varjohallitukseen. Kasvutalouden loppuun eli arkipäivään karusti törmäävä veroyle potee varmaan uusien halpojen ohjelmaideoiden puutetta, eikä tohtori Raimo sentään hoida kaikkien kuuntelijoiden tai töllääjien vaivoja.

Jälkiviisaiden, yms. lisäksi ylen tuutissa voisi törähdellä uusi väistyneiden hallitushemuleiden miitinki, ehkä kerran viikossa.

Vasemmiston ja vihreiden aina niin suosittuja mielipiteitä täydentämään voisi ehkä harkita ruotsalaisten femakkosiskojen suomalaisia edusneutraali-tiedostushenkilöitä vai mitä he oli. Feministinen särmä sopisi varjohallituksen kokoontumisiin kuin porkkanenä lumiukon päähän, kaikki olisivat yhtä pihalla.

Femakkojen kovimmissa mielipiteissä on kyllä ajankohtaisia yhtälyyksiä erään "kalifaatin" kanssa, joten varjohallitusohjelman pitäisi kai olla lapsilta kielletty. Anarkojahan varjohallituksen kokouksissa ei erikseen tarvittaisi, he olisivat siellä kuitenkin jo valmiiksi edustettuina. Ehkä kokouksia ei kannattaisi järkätä minkään lasitalon studioissa, sillä eivät ne kivitetyt lasinsirpaleet mitään onnea tiedä.


***

Ei kommentteja: