14.6.2015

Eläkkeitäkö, naurettavaa!

Talouselämä kertoo, että Kreikan hallitus vaatii velkojen uudelleenjärjestelyä, eikä se suostu eläkkeiden leikkaamiseen.

"Kertakaikkisen naurettavaa velalliselta maalta", joku ökypankkiiri luonnehtii.

Intrigööri tyytyy kesän keskellä vain toteamaan, että EU on jo pitkään ollut nenä sonnassa rähmällään moisten kansallisista arvoista täysin piittamattomien örkkipankkiirien edessä.

Montako tärkeämpää maita ja maailmaa kaatanutta ja kupannutta rökäle- & ketkupankkiiria on koskaan nähty lusimassa? Tuota, no, öööö....

***
Kreikassa mitataan sitten viimeisen päälle se, onko unionilla pienintäkään inhimillistä pilkettä silmänurkassa. Monille muille maailmassa sitä myötämieltä ja jakovaraa Euroopasta riittää ja rajat ovat käytännössä avoinna kaikille tänne asumaan tulijoille. Myötämieli maanosan kotikutoisille työttömille ja köyhille on sitten kuin vastapainoksi tiukassa.

Niin se on maailma vinksahtanut, että muu maa on mansikka, kotomaa on vain mustikka.

Terveysruoka mustikka on kyllä kypsymässä ensi kuussa ja marjoja tulee paljon. Ei muuta kun ötökkävaatteita ja ohvia etsimään, sillä pian pääsee hyötyliikkumaan metsiin! Heinäkuussa ei edes vielä ole puskan pahimpia vitsauksia eli hirvikärpäsiä.

Suomessa ihmisten oikeudet koko ajan vähenevät, mutta jokamiehenoikeus, se melkein vapaa liikkuvuus luonnossa, on (vielä) vahvasti voimassa. Kaukaisen 90-luvun laman aikoihin valtion virallinen nuivanaama Viinanen kyllä esitti yksityistä marjanpoimintaa verollepantavaksi.

Ajat ovat nyt lähes yhtä tiukat, taitaa olla tulossa kaikkien lamojen isoäiti, joten onkohan jo viimeinen kesä, kun marjoja pääsee vapaasti poimimaan? Mustikkasankon saattaa jopa salavihkaa päästä myymään jollekin tutulle ilman ely-keskuksen byrokraattien lupaa ja pakollista veronumeroa? 

Ulkomainen riistotyövoima ei (vielä) ehdi keräämään koko metsän satoa. Kyllä meillä impivaaralaisilla nyt menee hienosti, mutta menköön!


***

Ei kommentteja: