23.6.2016

Mikä Deloitte?

Gulliver ja ilkeät, mutta
pelokkaat pikkuihmiset.
Kansainvälinen jättiyhtiö Deloitte toimii tilintarkastus-, konsultointi- ja talousneuvonta-, yms. aloilla ja työllistää omien sivujensa mukaan yli 400 ihmistä Suomessa. 

Brexit-äänestyksen ja juhannuksen alla intrigööri ei aio leikkiä tutkivaa blogistia, vaan tyytyy ihmettelemään, missä kaikkialla ja mitä esimerkiksi tämä Deloitte oikeasti touhuilee. Vain se on selvää, että veronalainen kansa on se, joka kaiken maksaa.

Firman nimi näkyi aamun uutisia katsellessa kahdessa jutussa. En väitä, että firma olisi toiminut väärin. Vikaa ei liene koneessa, vaan ehkä koneen käyttäjissä, noissa surkuhauskoissa poliitikoissa ja ministereissä?

Iltalehti julistaa paljasteluissaan, että ministeri Bernerillä on paljon yhteyksiä Deloitteen.

Helsingin Uutiset kirjoittaa, jotta Tampereen hallihankkeessa 3500 työpaikkaa kutistui pieneksi kuin räätälihiiren tekemä kissan takki. Lehti toteaa kokoomusministerien vedättäneen hallihankkeessa. Deloitte luuraa hallihankkeessakin.

***
Tämä on sitten tätä päivää, että suuret kansainväliset yritykset, kuten nyt tämä D, hääräävät ja määräävät yhtä enemmän kaiken taustalla. Kaupunkien, kuntien ja tietenkin taviskansalaisten pelivarat supistuvat kuin kanalinnut maailmanloppua vasten. 

Pian se on vientiä myös pienillä valtioilla, kuten Suomella. EU:n vapaakauppasopimus USA:n kanssa tulee, oltiinpa valmiina tai ei. Nato on jo kotoutunut Suomeen!

Toisaalta, ihan brittien tämänpäiväisen äänestyksen tuloksesta riippumatta, kansanvalta on Euroopassa nyt pitkästä aikaa hereillä. Turtumuksen tuoma unihiekka karisee vähitellen silmänurkista.

Ehkä EU-komisson alaisten ilkeiden pikkuihmisten eli byrokraattien ja poliitikojen muodostama nilkkiarmeija ei onnistu vangitsemaan kansanvaltaa edustavaa jättiläistä Gulliveria? Mitenhän niiden vallalle ja kullalle ahneiden kähmyjen käy, kun jätti kömpii jaloilleen? (Kuva.)

***
Ollaan kumminkin optimisteja, sillä kesä ja juhannus kuuluvat kaikille. Mukavaa ja turvallista juhannusta!

***
Lisäys: Omistajasohlauksesta aiemmin intrigöörissä.

Ei kommentteja: