22.3.2020

Natsit taas nalkkiin!.


Yksi tai kaksi saksalaista ovat hyviä kamuja, mutta kolmas saa
maanmiehet jo marssimaan tahdissa.

Vihervasemmistolaiset toverit Suomessa lienevät mielestään jo torjuneet korona- viruksen aiheuttamat kauhut, koska heillä näyttää olevan taas hinkua laittaa viimeiset natsit nalkkiin. Muitakin syviä huolenaiheita näemmä on.

Kiirettähän siinä pitää, vaikka Luoja ei viimeisiä natsipaskiaisia luokseen huolisi, eikä piru pitäisi kiirettä. Kyllä ne viimeiset natsit ovat pakosti jo hyvin iäkkäitä, miehiä ja naisia. Ehkä punaviherkostajat eivät haluaisi jättää loppuja ikänatseja virukselle, vaan hoitelisivat heidät mieluummin itse?

Toki nuorempia natsien matkijoita riittää Saksassa ja pienessä määrin heitä on  Suomessakin. Vanhojakin natseja ja fasistien symppaajia oli joskus lajinsa verran täälläkin, vaikka Hitlerin aatteet eivät olleet koskaan Suomessa  suosittuja.

Kommareita ja muita punaliputtajia meillä on riittänyt kohtalaisesti myös koko toisen maailmansodan jälkeisen ajan, eduskuntaa myöten. Gulagien ja valtavien joukkohautojen muistoja ei edes osata hävetä, mikä olisi ihmisyyden kannalta tärkeää. Kun on tappaminen työnä, ei murhaajien aatteiden värillä pitäisi olla suurta väliä.

***
Nyt on Saksassa koronan torjumisessa kyllä kova meininki, sillä yli kahden henkilön kokoontumiset on kielletty, elleivät he ole perheenjäseniä. 

Siis enintään kaksi saa tavata tosiaan, joten olisiko kolmas henkilö jo liikaa? Tuosta tuli mieleen jostakin muistiin jäänyt vanha sanonta ja saksalaisiin liittyvä muistikuva, minkä mukaan yksi saksalainen on mukava ja kaksi heikäläistä vielä menettelee. Jos porukkaan osuu kolmas maanmies, he kaikki kolme alkavat suunnitella jotain järkkyä ja marssia tahdissa. Heh.

Ote vihervaikuttajan
julisteesta.

***

4 kommenttia:

Nils - Aslak kirjoitti...

Opettajat ovat nyt kauhuissansa, kun joutuvat järjestämään sekä etä-, että kouluopetusta 1-3 luokkalaisille.

Eikö osata sen vertaa organisoida, että otetaan ne tuhannet ylempien luokkien opettajat töihin. Palkkaa saavat kuitenkin lomailustaan. Heillä on oma etäopetus, mutta ei tuo aapiskirjan opetus pikkulapsille kauan vie. Jossain ei onnistu, mutta enimmäkseen kyllä.

Sukulaismies tuurasi vuoden kansakoulun opettajaa, vaikka itsellään oli vain kansakoulupohja.

intrigööri kirjoitti...

Ei ole mikään helppo juttu tuokaan pienempin natiaisten koulunkäynnin järkkääminen. Täältä sivuraiteelta kun tuota asiaa katselee tuntuu, että pitäisi vain jatkaa sitä kaikkien koululaisten etäopetusta. Luokissa tartuntariski kasvaa.

Ensin pitäisi jotenkin selättää tää tautivirus ja sitten vasta miettiä sitä, miten aapiskukko kiekuu pienille koululaisille. Taitaisi olla tärkeintä, että mahdollisimman moni lapsista ja opettajista kestäisi terveinä. Muutamasta kuukaudesta etäopetusta ei tule lapsille isoa takapakkia.

Entä sitten päivähoitojutut? Lapsista on kumminkin aina huolehdittava. Ehkä nää jutut pitäisi ratkaista paikkakunnittain, miten vain siihen missäkin parhaiten pystytään?

Nils - Aslak kirjoitti...

Iltalehden nuori toimittaja Mari Julku suree sitä, kun nyt kolmikymppiset ihmiset menettävät kaiken toivonsa helpon elämän jatkumisesta loputtomiin. He joutuvat koronan takia oikeisiin töihin!

Minä olen monissa keskusteluissa ihmisten kanssa kehunut koronassa juuri sitä, että se on nuorille ja etenkin lapsille vaaraton. Vaikka itse olen jo hyvin lähellä riskiryhmiä.

Julku ei omista ajatustakaan sille asialle, että tämän hyvinvointivaltion kovalla työllä rakentaneet vanhukset kokevat nyt tukehtumiskuoleman. En tiijä, sano sinä!

intrigööri kirjoitti...

Kolmi-nelikymppisillä riski vakavasta sairastumisesta tuntuisi olevan nyt kohtalaisen pieni. Elämä on kolmikymppisellä vasta alussa, jos työurasta puhutaan, ehtivät vielä opetella kokonaan uusia töitäkin. Niin minäkin lopulta jouduin tekemään, koska olin tyrinyt uraputkesta hukkaputken. Eläkeikäkin nousee jatkossa jne.
Minä oon jo koronan riskiryhmää, huono yleiskuntokin on vaivannut viime aikoina. Ainoa vahvuus lienee, että olen liikkunut aika paljon vuosikausia, enkä oo kossulla kurlaillut, kuten nuorempana. Keuhkot eivät ole enää ihan priimakunnossa, entisellä marlboromiehellä. Eli riskissä kunnossa ollaan, eikä se tarkoita voimaa.
Miksihän meitillä ei oo likikään tarpeeksi tehohoitopaikkoja, eikä tietenkään hengityskoneita. Maskejakin uupuu, mutta onneksi vessapaperia on reilusti.
"Rikkaan" Suomen rahat ovat pitkään menneet liikaa muualle kuin oman kansan hyväksi.