19.3.2020

Säikyttelin ihmisiä

En kyllä pärski näin tehokkaasti, nenäliinoja on taskut pullollaan.

Meikätollo tuossa vähän säikytteli ihmisiä bussissa. Päätin aamulla käydä keskustassa kaupassa, melkein vain vaihtelun vuoksi ja koska se käy bussilla näppärästi, jopa alle tunnin reissulla ja silloin pääsee yhdellä lipulla. Mennessä kaikki oli hyvin ja ulkona kevätaurinko möllötti. Ongelmaa ei ollut kaupassakaan, mutta poistulo ei sujunut yhtä tyylikkäästi.

Minulla on allergioita ja pieni muutaman minuutin yskimis- ja pärskimistuokio saattaa yllättää missä ja milloin vain. Nyt se tuli paluumatkalla. Onneksi bussissa ei ollut lisäkseni monta matkustajaa, mutta taatusti jokainen heistä ajatteli, että nyt taisi sattua joku koronakahjo vanhempi kääkkä pahimmoilleen paikalle. Sen verran paljon niistätti ja yskitti.

Hellitti se kiusa pian siitä, mutta ainakin minua otti pattiin. Kauppareissu ei ollut vielä edes pakollinen, lääkkeitä on jemmassa ja ruokaa riittää ensi viikkoon asti. No nyt evästä on vähän lisää ja joitain turhakkeitakin.

Senkin takia läksin bussimatkalle, koska olen vielä alle 70-vuotias, enkä ole moraalisesti velvollinen pysymään himatuikkuna. No, täytyy ottaa opiksi. Käyn toistaiseksi ulkona vain kävellen ja lähikaupassa, vaikka syötävien tuotteiden valikoima supistuukin. 

Mutta voihan olla, että piankin ikäerottelu iskee kaikkiin meihin työelämästä ulos jääneisiin eläkeläisiin. Johan pääkanisteri eilen uhitteli kuritonta vanhempaa porukkaa ulkonaliikkumiskiellolla. En nyt julista sellaista itselleni, koska liikkuakin minun pitäisi ja erityisesti ulkona, mutta pysyn toistaiseksi edes pois busseista häiriköimästä. Anteeksi!

Sitä en tiedä, mitä teen vai teenkö mitään, jos se koronavirus minuunkin iskee. Joskus kauan sitten joku antoi ohjeita, olikohan se ydinsodan sattuessa. Silloin pitäisi kuulema vielä jaloillaan olevien verhoutua valkoiseen lakanaan ja kävellä hitaasti, paniikkia aiheuttamatta, hautausmaalle päin.

Ei kommentteja: