15.8.2020

Likasanko




Minuun iski lukihäiriö, ehkä se on jonkin olemattoman koronatartunnan oireita? Lukaisin Lukashenkon Likasankoksi. Onhan pressissäkin voinut olla monenlaista  likasankojournalismia Valko-Venäjään ja sen diktaattoriin liittyen.

Pientä lukihäikkää on mulla ollut muutenkin, sillä viikko sitten linkittelin Italian tukijutussani yli kaksi vuotta vanhaan uutiseen, enkä sitä juttua äkkiä lukaistessani huomannut mitään outoa siinä Italian taloutta ja EU:n tukia repostelevassa lehtijutussa. Italian taloudenpitoa ei ole kyllä julkisuudessa kehuttu vuosiin, ellei vuosikymmeniin.

Samahan se, jos yrittäisi katsella netistä viimeisten neljän vuoden  aikana Trumpista kirjoiteltuja  suomalaisten lehtien judelmia. Kielteistä uutisointia se on ollut 99-prosenttisesti. Pelkän tekstin perustella noita juttuja olisi varsin vaikea ajoittaa. Aina vain mättää.

Siellähän silti ne italaisetkin mennä porskuttavat, vaikka koronakin kohteli maata kovin kourin. Jo joskus 80-luvulla meikäläiset lehdet muistivat mainita, ettei italialaisilla oikein hyvin pyyhi. Perinteikästä teollisuusmaata Italiaa katseltiin  vähän  yläviistosta, oltiinhan Suomessa vielä olevinaan kovasti Pohjolan Japania. Velkaakaan ei meitillä ollut kuin nimeksi.

Velkaa Italiassa oli rutakasti ennenkin ja aina vain mafiosot mellastivat. Muistan senkin, että otin tuolloin käytännön asioista edes vähän selkoa ja ilmeni, että italialaiset tienasivat yleensä selvästi parempia palkkoja kuin suomalaiset. Katteeks kävi.

Nyt kai sitä odotellaan, että äitee-Venäjä ottaa Valko-Venäjän ikäänkuin suojelukseensa. Putinista en uskalla nyt ottaa kontolleni lukihäiriötä, koska meinasin juoda kahvini kaupungillakin vielä ilman rankkoja lisukkeita.

Toisaalta ei voi tietää, miten pitkälle semmoinen venäläisten panssarivaunu-piknik Valko-Venäjälle ulottuisi. Eikä tiijä, jos Pude vielä ostais Suomesta muutaman rekallisen juustoa.

VU 15.8: Vain Venäjän hyökkäys voi pelastaa Lukashenkon.

Lisäys 20.8: Kirjoitin yllä kahvikupillisen rankoista lisukkeista, mutta kupillinen teetä voisi olla vaarallisempi juoma.

Lisäys 25.8: IS:n jutun mukaan tutkija arvioi Lukan esiintymisen rynkyn kanssa kertovan aiempaa isommasta itsevarmuudesta. Voi olla, mutta ossaa olla niinkin, että Luka on entistä epävarmempi. 
Oli sitä aseita ja sankkaa turvakaartia monilla muillakin entisillä diktaattoreilla, kuten Ukrainan Janukovitsilla, Irakin Saddamilla, Gaddafilla ja Libyan Gaddafilla.
Linkki juttuun.


Valko-Venäjän vanha
vaakuna.

***

Ei kommentteja: