11.2.2021

Otan piikin jos saan


Enpä olisi uskonut, että meikäkin voisi vielä tuntea itsensä nuoreksi jälleen. Näin tässä kuitenkin kävi, koronarokotuksen takia. Huomenna perjantaina pääsen tai ainakin joudun jonottamaan puhelimitse aikaa rokotukseen, koska olen (vasta) vähän vaille 70-vuotta nuori. 

Jonoon saatan päästä, koska taidan kuulua ainakin kahteen riskiryhmistä. Ehkä sekin riskijuttu selviää Kanta-systeemin lääkemääräyksistä, mistäpä muustakaan, koska sairaus- tai riskipassia ei ole.  Jos nyt pian pääsen piikille, se rokote on kuulema AstraZenecaa, mikä kai tehoaa kunnolla vain alle 70-vuotiaisiin. 

Sputnikilla en siis pääse lentelemään, eikä esimerkiksi Pfizer-Biontecin tai Modernan rokotteista naattimaan, nehän olisivat THL:n suositusten mukaan AZ-rokotetta tehokkaampia.

Lainaus Kuopion kaupungin sivuilta: Rokotusten lopulliseen aikatauluun vaikuttavat:

A) Se, milloin rokotteita saadaan.

B) Se, kuinka paljon rokotteita saadaan.

C) Se, mitä rokotetta saadaan.

***

D) Pitänee vielä lisätä, jotta jaksaako sitä soitella ja jonottaa, turhaan sen kumminkin tekee.

AstraZeneca-rokotetta ei THL:n suosituksen mukaan anneta yli 70-vuotiaille. Tämä vaikuttaa siten, että jos Suomeen saapuvat rokote-erät ovat AstraZenecan rokotetta, nuoremmat voivat välillä saada rokotetta vanhempia ennemmin.

Yli 70-vuotiaiden rokottamiseen käytetään THL:n suosituksen mukaan Pfizer-Biontec-rokotetta ja Modernan rokotetta paremman tehon vuoksi. Pitänee nyt itse pakon edessä aloittaa vähän miedommin. Ehkä se yksikin ikävuosi on aineen tehossa ratkaiseva ero?

Suattaa olla, että toinen rokotuspiikki pitäisi ottaa 12 viikon päästä. Jos silloin ei enää olekaan saatavissa AstraZenecaa, vaan jotain MamboZamboa, huispa siitä, se on sen ajan murheita. 

Suomessahan ei kannata ikinä valmistaa moisia omille kansalaisille tai yleensä ihmiskunnalle tarpeellisia rokotteita, koska???

***

4 kommenttia:

intrigööri kirjoitti...

Eivät onnistuneet minun rokotussoittoni. Olivat kuulema arvauskeskuksessa kaikki joka kerta varattuina.

Waan pianhan se kevätaurinko pandemian taas hetkeksi nujertaa. Tuurilla on mentävä eteenpäin, kuten tähänkin asti.

Joppos123 kirjoitti...

Ei tiedolla, ei taidolla eikä voimalla vaan tuurilla. Jos EU ei olisi hommaa sössinyt niin oltaisiin jo aika pitkällä noissa rokotteissa. Kun kysymyksessä on euvostoliitto niin aivan taatusti tyrimisen taustalla on sekä taitamattomuus että korruptio.

Eiköhän ne piikit sieltä aikanaan tule tai sitten tulee tauti ja sehän on vakavuudeltaan vähintäänkin liioiteltu.
Itse en oikein ymmärrä miksi rokotevastaisuus on lisääntynyt. Onhan aika paskoja tauteja saatu kuriin juurikin rokotteilla.
Itse olen ottanut jo pelkästään duunin kautta melkoisen määrän erilaisia piikkejä ja ei niistä koskaan mitään sivuvaikutuksia ole ollut. Toki sekin on yksilöllistä.
Muutamia eksoottisempia ovat olleet mm:
Japanin aivokuumerokote (piikki)
Malaria (tabuja naamaan)
Lavantauti( nesteenä litkua kaksi kertaa viikon välein, kaksi annosta)
Kolera ( nesteenä kaksi annosta suun kautta litkuna)
Keltakuume (piikki)
Hepatiitti A (kaksi piikkiä)
Hepatiitti B (3 piikkiä)
Tähän päälle normaalit rokotteet niin joskus on fiilis ollut kuin neulatyynyllä.

Pahimmat sivuoireet ovat olleet Kolerarokotteella. Aina kun röyhtäisi niin kaksi viikkoa maistui suussa paska.

Malariajuttu ei itseasiassa ole rokote vaan estolääkitys. Sen suhteen meidän konserni siirtyi käyttämään valmistetta nimeltään "Malarone". Doksisykliinit eivät ollet hyviä koska niiden kanssa pelatessa aurinko poltti nahkan ja ne tuhosivat kaiken bakteerikannan kropasta.
Toinen malarialääke mikä meni hylkyyn oli Lariam. Tehokas mutta sivuvaikutukset psykooseineen pitkässä käytössä ei meidän hommissa olleet kovin toivottavia.

intrigööri kirjoitti...

Koronasta on ollut mulle hyötyäkin, koska pelästyin niitä kuvissa putki suussa makaavia potilaita. Itellä on pari kertaa ollut hengittely katkolla nukutuksessa, joten aattelin, että kolmannella kertaa voisi käydä kehnosti.

Tuossa hengessä onnistuin mennä talvena vihdoin lopettamaan tupakinpolton, vasta nyt melko vanhana. Viime kesänä ja syksynä tekivät tutkimuksia ja diagnooseja. Uusia sairauksia löytyi, mutta ei kaiketi äkisti tappavia.

Tupakki jouti jäädäkin, se oli haitallinen, hyödytön ja kallis riippuvuus. Toki milloin missäkin nurkilla poltellessa sai osakseen aidosti inhoavia katseita. Ihan vieraatkin immeiset ja erityisesti naiset huomasivat minut silloin ennen.

intrigööri kirjoitti...

Sain rokotusajan tänään eli kolmannella soittoruppeemalla. Pitää ilmoittaa tästä edistyksestä, ettei tulisi lytättyä koko rokotuksen ajanvarausta.

Kahdella edellisellä soittelusessiolla, viimeksi se kesti nelisen tuntia, olivat puhelin ja ukko kuumina, koska piikittäjistä kaikki olivat aina varattuja.

Tänään homma helpotti jo viiden minuutin sisällä, pääsin läpi. Eka koronapiikki pitäis saada maanantaina.