25.5.2021

Poliitikot syövät kuin ihmiset!


Päättyneen päivän Iltalehti on murjaissut jutun + jatkot siitä miten hyvin  piäministeri Sanna Marinille perheineen aamupalaruoka maistuu valtion piikkiin. Pitäähän se kait ymmärtää, sillä Kesäranta saattaa olla kesäpäivinäkin ihmiseltä paljon energiaa syövä viileä ja vetoinen paikka. 

Intrigööri pitää pienen kolmihenkisen pääministeriperheen aamiaisruoista nostateteltavaa kohua vähän turhana. Tottahan tuo kestetään, sillä ainakin me vanhemmat kävyt muistamme suunnilleen, miten hurjan paljon taannoin Alkosta kärrättiin liki ilmaisia ministeriviinoja. Olihan niitä muitakin hyviä antimia reilusti  tarjolla ahkerille poliitikoille.

Toista se olisi, jos kaikki Marinin hallituksen erityisavustajat söisivät joka päivä vaikka vain aamiaisen valtion laskuun. Erityisavustajiahan on liki sata tai no.., on heitä  ainakin kuutisenkymmentä. Sellainen suurmässäily jo tuntuisi jossakin, vaikka valtiollinen Suomi toki avustaakin mahtivelkakassastaan alvariinsa ja yliystävällisesti jo muutenkin puolta mualimaa.

Niin ja onhan niitä leipäjonojakin... Onkohan se edes melkein sama asia? No ei oo.

Äly hoi! Tolkku tuuthan sie takasii!

***

Iltalehti kertoo nyt tiistaina 26.5. iltapäivällä, jotta veroherra ja valtsun kansliarouva ovat erimielisiä siitä, onko aamupala pääministerille veroton virkaetu vaiko eikö.

Intrigööri köyhänä ei tohdi kuin ehdottaa, että laitettaisko nuorelle perheelle porukalla pikarahtina eväspaketteja menemään, makkaroita, uusia pottuja ja tuoreita rehuja nyt ainakin. 

Kuikeloiltahan tuommoiset hoikat ihmiset näyttää, jos ei ruokaa ole riittävästi! Vihreiden agitaatiotoimistolle ei kuitenkaan kannata mennä syömään, sillä siellä pupukin kuolis näläkään!

***

Lisäyslinkki: Torhakka Päivi Lipponen kertoo Kesärannan käytännöistä toisenlaista totta kuin Sanna Marin.

Aiheesta vielä: Päivillä ei mennyt ihan kuin elokuvassa aamiainen Tiffanylla.


***

30.5.2021: Pääministerin aamiaisetu, vai mikä se oli, kallistuu kovasti. Ehkä se ei sentään kaada koko tuota pula-ajan akkahallitusta?

Tätä nykyistä hallitusta ei ikävä tulis, mutta olisihan se Suomelle mainehaitta, jos ulkomaisten lehtienkin kansikuvissa hyvin viihtynyt pääministeri joutuisi pois, koska joku kusi muroihin!


***


Ei kommentteja: