27.2.2017

Saulia trumpitetaan?

Iltamössö on kaivanut jostain esille tutkiskelijan, jonka mielestä presidentti Sauli Niinistö ja kansanedustaja Teuvo Hakkarainen puhuvat pakolaisista samalla tyylillä.

Ilmeisesti USA:n pressa Trumpin jatkuva tylytys on ns. "vastuullismedioitten" mielestä niin mageeta, että samanlaista meininkiä kaivattaisiin pienessä Suomessakin. Ovathan ne omat pressanvaalit taas joskus tulossa meilläkin.

Vastakkainasettelua kaivataan, sillä entiset suosikitkin ovat taas presidenttipelissä mukana, niin viherpunikeilla kuin tavan kansallakin.

Pressa nyt ei ainakaan saisi sanoa tietyistä asioista mitään, missä on vähänkin totta takana. Niin ei saisi tehdä myöskään kukaan muu kuin tietyn väärän puolueen edustaja, jota sitten päästäisiin porukalla lyttäämään. Pahinta maailmassa on tietenkin puhua nk. pakolaisista tai "siirtolaisista" muuten kuin kaikkinielevän hymistelevään sävyyn.

Jos realistinen puheenparsi livahtaisi joskus oikeauskoisen puolueen oman poliitikon suusta, hänet suljettaisiin heti ulkopuolelle leirin ja kivitettäisiin ainakin sanallisesti.Päivän pähkäily: 


Jos on sananvapaus, ei voi olla sananvastuuta, mikä tarkoittaa poliittista itsesensuuria, kuten nk. suomettumisen aikoina.Oscareista huimaantunut intrigööri antaa kunniamaininnan parhaasta ohjauksesta Suomen SOS-hallitukselle kreisikomediassa PuLaLand.

***

Ei kommentteja: