7.3.2017

Rajat auki jo 10.000 vuotta

Muinaisuomalainen tervetuliaisriitti - 
kivellä tai pulikalla päähän.

Suomalaiset ovat olleet maailman johtavia suvakkeja jo ainakin 10.000 vuotta. Rajat avattiin joka suuntaan viimeisen jääkauden väistymisestä lähtien. Jääkautta edeltävistä tapahtumista ei ole vielä saatu kummoistakaan tolkkua. Oletamme kyllä mieluusti, että mammutteja on kaadettu ja grillattu meilläkin jo neandertalien valtakaudella.

Lehdet kertovat taas, ettei Suomen kansaa olisi muka olemassa, sillä täällä on vain "sekamelska täysin eri alkuperää olevia heimoja", jotka sattumalta asuvat juuri näillä seuduin. Suomessa asujien muinaista historiaa asuinrakennusten kivijalkoineen on kuitenkin löydettävissä jo 9.000 vuoden takaa. Että hyvin meillä Suomessa on pärjäilty ja hyvin pitkään.

Missään muualla maailmassahan tämmöistä etnisyyksien ja eri suunnilta tulevien ihmisten sekoittumista suomalaiseen tapaan ei tietenkään ole pahemmin päässyt tapahtumaan. Hyvänä esimerkinä siitä ovat Eevasta ja Aatamista lähtien jämäkästi samoilla sijoilla asuneet ja taannoin erityisen rotutietoiset ruotsalaiset. 

Toki ruotsalaiset ovat kirineet meitä toisten ihmisten suvaitsemisessa edistyneempiä kansoja kiinni viime aikoina. Kielten sekoitus lienee Ruotsissa jopa suurempaa kuin meillä Suomessa. Meitilläkin kuulema puhutaan ja tulkataan nykyisin noin 160 erilaista mongerrusta. 

Suomessa on kyllä kautta aikojen ollut heimojen ja muiden kesken pieniä reviirikiistoja, eivätkä ne ole kaikistellen loppuneet vieläkään. Silti olemme täällä asutun maailman laidalla kehittäneet yhteisen pääkielen, luoneet oman kalevalaisen mytologiankin, (Alkuperäiset kalevalaiset laulut, loitsut ja taiat kerättiin korpien köyhältä kansalta, nykyisen itärajan molemmin puolin.) 

Olemme nostaneet vähitellen ylös modernin korkeakulttuurin, jo tuhonneetkin sitä ja kirjoitelleet ihan liikaa kirjallisuutta. Lisäksi täällä on valmistettu ja viety maailmalle vaikka sun mitä tarvikkeita ja turhakkeita.

Baabelin torniakin yritettiin vielä äskettäin rakentaa pääkaupunkiin, sitä gukkelia, mutta huomattiin, että se on turhaa, koska kielten sekoitus on jo käynnissä. Mutta on meillä jo ennestään siellä eteläisessä rantakylässä se uljas minareetti - Pasilan teeveetorni! Muessineita ja kaikenlaisia kivapuhujia niiltä nurkilta löytyy vaikka mihin lähtöön.

Hätäkös meillä täällä jo esihistoriallisesti "rasismista" vapaassa Suomessa!

***

Lisäys: Suomalaisuuden lyttäämisestä palkittiin eräs historiantutkiskelija 25.000 eurolla ja Vuoden Tiedekynä -tittelillä. Mutta olisiko Koneen tutkijapenaalista löytynyt teräviäkin kyniä? Linkki veroylen juttuun.

2 kommenttia:

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

No kyllähän jopa poliittisesti korrektinkin toimittajankin pitäisi ymmärtää että sana "rasismi" on Suomen kielessä lainasana. Suomessa ei ole edes ollut sanaa sitä varten, vaan se on pitänyt lainata jostakin rasistisesta kielestä!

intrigööri kirjoitti...

Suomalaiset ovat aina puhuneet keskenään ilmaisuiltaan maailman ehkä kehittyneintä kieltä. Muinoin jossain kauempana itäisillä mailla puhuttiin vierasmaalaisista piruista. Meillä päin ne olivat tiettävästi silloinkin ystävällisesti ilmaistuna ulkomuan pellejä.
Nykyisin, kun kielemme on miltei lakannut kehittymästä ja nuoremmat ovat joukolla tyhmistyneet, on suomeen pitänyt ottaa lainasanoja, kuten juuri tuo ruma sana rasismi. Varsinaista sellaista meininkiä meillä ei tietenkään koskaan ole ollut olemassakaan.