23.4.2017

Käyp jo katteeks!

Intriksen on jo vähän vaikeaa olla kenellekään mistään kateellinen, kun ei tiedä sitä, mistä pitäisi olla kateellinen. Toisin sanoen on vaikea mieltää sitä, mistä olisi itse mahdollisesti jotenkin jäänyt paitsi, sillä sen verran pitkään on itsellä mennyt niukasti. En edes viitsi valehdella, että oma elämä olisi jotenkin henkisesti rikasta, hetkittäin saattaa silti olla lystiä.

Minusta oli vielä äsken paljon parempi, että Helsingin pormestariksi on tulossa kokoomuksen hra Vapaaherra, eikun Vapaavuori kuin, että vihreät olisivat juntanneet teknisten alojen yleisnero nti? Sinnemäestä pormestarin. 

Nyt en ole kannastani enää niin varma, kun kun lukaisin Iltalehden toimittajan ansiokkaan jutun tulevan pormestarin saavuttamista ylenpalttisista EU-eduista.

Tuleva pormestari saa tietysti tulevasta virastaan lihavan liksan. Eikä siinä vielä kaikki, sillä hän voi ihan häpeilemättä nostella lisäksi kolmen vuoden ajan palkkaansa, jos selkä kestää, taakse jäävästä Euroopan investointipankin johtajan tehtävästään. 

Onhan se kaikilla tiedossa ollut, että EU:n viroista ja tehtävistä maksetaan tolkuttoman isoja palkkoja erilaisilla eduilla kuorrutettuina. En kuitenkaan hoksinut, että ökypalkkoja maksettaisiin vielä vuosien ajan tehtävänsä jo jättäneille. 

No, saavathan kotoiset parlamentaarikkommekin erittäin avokätiset pehmustukset, jos putoavat pois eduskunnasta, missä he ovat raataneet itseään säästämättä peffansa puuduksiin meidän kaikkien tolkun ihmisten puolesta. 

Euroopan investointipankin johtajan hommelit houkuttavat nyt kai ex-ministeri A. Stubbiakin, ihmekös tuo. Muistaakseni siinä samassa rahapuljussa touhuili aikoinaan eräs herra S. Niinistökin, sitä en tiedä, olivatko "pankin" palkkaedut silloin nykyistä mallia. 

Mutta enpä ala taas kateelliseksi, enkä rupea tosissaan vihaamaan herroja. Mutta emme kai me EU-maiden kansalaiset tarvitse yhteisestä kuormasta syövää etuoikeutettua aatelisluokkaa takaisin, olkootkin hyö "vain" raha-aatelisia. Rahassa se aateluus on ennenkin punnittu ja velvoittavuus on ollut vaakassa se kevyempi puntti. 

EU on kyllä itsessään yhtä kuin lupa kupata.

Vapaavuori aikoo lahjoittaa osan kultalusikkarahoistaan.

EU:n mafiamaista kuppausta paheksutaankin.

Yritystuilla ei liene kattoa, suomalaisten rahaa palaa niihin jo miljardi?


***


Asiasta toiseen: 

Vihervaleuutisia
Taloussanomat hehkutti pari päivää sitten, että "Britannia on tänään tuottanut kaiken sähkönsä kaasulla, tuulella ja auringolla. Otsikko julisti, jotta ensimmäistä kertaa yli sataan vuoteen Britannia ei "tänään" tuottanut yhtään hiilienenegiaa.

Voi olla niin, että hiiltä ei juuri tuolloin poltettu, mutta mahtoivatko maan kaikki sähköä tuottavat ydinvoimalat olla samaan aikaan pois pelistä? Britanniassa on yhdeksän aktiivista ydinvoimalaa ja lisää aiotaan rakentaa

2 kommenttia:

Nils- Aslak kirjoitti...

Vapaavuoren vaihtoehtona olisi ollut Anni Sinnemäki! Jossain A- Studiossa Helsingin asuntoasioista vastaava apulaiskaupunginjohtaja Sinnemäki vastusti pienten asuntojen rakentamista Helsinkiin, vaikka juuri niistä on huutava pula.

Samoin hän vastusti eläkerahastojen sijoituksia Suomeen "koska ne tuottavat paremmin ulkomailla".

Mahdollisesti nyt virattomaksi jäädessään hän seuraavaksi raakkuu taas vaaleissa Helsingin pienten asuntojen puolesta etc

intrigööri kirjoitti...

Pakkohan tuossa oli Vapaavuoren valintaa kannattaa, monistakin syistä, kultalusikkahommista huolimatta. Ottaahan sitä ihminen etuja vastaan, kun niitä tuputetaan. Taannehtivat palkat EU-eliitille eivät tietenkään ole oikeudenmukaisia maksajia eli jäsenmaiden taviksia kohtaan. EU on sisältä mätä.