5.4.2017

Pyhitetyt poliitikot

Pieni uusintapostaus kuntavaalien ja pääsiäisen alla, jottei touhu menisi liian totiseksi, kuten vaikka parilla nykyajan stasi- tai stalinistipuolueella. Uusinta huhtikuulta 2012:

***

Jos Jeesus ja Buddha päättäisivät pääsiäisenä yhdessä ilmaantua hirmuisella jysäyksellä maan päälle ja pienessä Suomessa, heidät tietysti valittaisiin eduskuntaan kesken kauden lisälistalta taivaalliset merkkihenkilöt ja heidän tärkeimmät seuraajansa.

Niin ei pitäisi kuitenkaan tehdä, sillä kummallakaan inkarnaatiolla ei ole mitään tekemistä maallisen politiikan kanssa. Suomalaisen puolueiden ja etujärjestöjen hallitseman politiikkojen pallotteluseuran lannistava, samaistava ja dementoiva vaikutus on kyllä suorastaan ylimaallinen.


Puolen vuoden kuluttua nuo korkeat jumaluudet astelisivat alas Arkadianmäen pylväsbunkkerin isoja portaita äitellen keskenään jostain kehysriihestä, talouskurista, kestävyysvajeesta, eurobondeista ja muista semmoisista sukupuolineutraaleista asioista.

Maallisella ja kansallisella tasolla näemme tämän nyt selvimmin persuista. Vuosi sitten päätösbunkkeriin valittiin 39 reipasta taviskansalaisten edustajaa, joka aikoivat tehdä parhaansa valitsijoidensa hyväksi. Moni heistä ajatteli silloin mielessään, että huispa vaan noista muista!


Tänään ainoastaan muutamat harvat paatuneimmat persujen edustajat ovat sinnitelleet ja pitäneet pintansa. Siunatun suvaitsevaiston pahiksilla eli pirullisilla persuilla on eduskunnassa välillä henkisesti seuranaan vain pari vanhan ajan änkyräkommaria, jotka kieltäytyivät siunaamasta omassa puolueessaan kokoomuksen ryhmäkuria ja syömästä demokraateilta kiellettyjä hedelmiä.


Sitä kuusta kuuleminen, jonka juurella asut. Ja sen lauluja laulat, kenen laskuun syöt. Ja myös olet sitä mitä syöt! Tämmöistä jumalatonta menoa on täällä tänään, pyhiä inkarnaatioita odotellessa.


***

Paljon myöhempi lisäys 2016:

Intrigöörillä alkaa olla äänestettävät vähissä, kun viitisen vuotta on kulunut suuresta jytkystä. Jytky oli sinänsä hyvä asia suomalaisessa poliitikassa, mutta persuillekin on maallisen vallan suurissa saleissa käynyt, kuten Jeesukselle ja Buddhalle kävisi.


Onneksi nuo aiemmin mainitut ikuiset merkkihenkilöt ovat pakosti sen verran viisaita, etteivät he osallistuisi ikinä puoluepolitiikkaan. Jos osallistuisivat, jättäisin aikanaan ikuisuuteen siirtymisen väliin, jos saisin valita.


No ehkä pitää vain tyytyä siihen, ettei Jumala välitä, eikä piru hättäile. 

***
Politiikassa hätäily eli omatekoinen kiire yllättää usein: Sutta ja sekundaa pukkaa, sanoo oikeuskansleri.

2 kommenttia:

Nils- Aslak kirjoitti...

Kolmen puolueen hallituksessa on vain mukauduttava yhteisiin päätöksiin. Kokoomus on saanut liikaa valtaa, koska nämä berneritkin ajavat kokoomuslaista politiikkaa.

Äänestin Simon Eloa, koska hän on suorastaan loistava noissa tv- väittelyissä ja mahdollinen juutalaisuus on vain plussaa. Näkisin mielelläni Simon Elon perussuomalaisten puheenjohtajana.

intrigööri kirjoitti...

Minäkään en ymmärrä tätä berneröintiä. Ehkäpä kolmesta suuresta puolueesta vain tulee samaa EU-smoothieta, sillä demaritkin ovat moneen kertaan näyttäneet oikeistolaista karvaansa.
Vihreistä ja vasureista ei ota selkoa, mutta selväjärkisyyden valo ei loista kummastakaan hiihoo-puolueesta. Mungo-Niinistö ja Lilla-Li hyppäävät vaikka pirun kelkkaan vastustaakseen vanhan suomalaisuuden ja itsenäisyyden rippeitäkin.
Persut ovat heikkouksistaan huolimatta ainoa tolkun kansan puolue, eikä se politiikan kartalta mihinkään katoa. Kunhan eivät vain hajottaisi porukkaansa, kuten SMP:ssä tehtiin vanhan Veikon aikana.
Äänestin perusnuorten kuopiolaista puheenjohtajaa Samuli Voutilaa, vaikka en poekaa tunnekaan. Tiinaa olisi kyllä ollut kivempi äänestää, kun sillä on se knallikin.