7.4.2017

Vihastakirjoitus

Terrorismista on todella tullut länsimaiden ja eurooppalaisten pahin uhka. Sotatoimetkin eri maissa on suunnattu lähes yksinomaan terroristeja vastaan. 

Nykyajan pahimmilla terroristeilla on lähes aina yhdistävänä tekijänä, islamismi, jota ei saisi julkisesti mainita, ettei joutuisi itse viharikos-virkatoimien kohteeksi. Vai pitäisikö jo puhua sharia-sensuurista Euroopassa?

Suursodan uhka on aina teoriassa olemassa, mutta kaikkien maiden päättäjät välttelevät siihen joutumista viimeiseen asti. Syyriassakin sotatoimiin osallistuvat ulkopuolisetkin maat vain pelaavat liikaa terroristien ehdoilla ja niitä ryhmiä riittää.

Euroopassa ja pohjoismaissakin reagoidaan terrorismiin ja sen uhkiin sen sijaan, että sitä todella juurittaisiin riittävin voimatoimin pois. Tietyt murhajengit eivät kunnioita kuin tekoja ja voimaa, kotoutushöpinät ja muut hyysäilyt ovat sen tosiasian edessä silkkaa heikkoutta. Heikon osa on alkukantaisissa kulttuureissa uhrin osa.

***
Tilanne on todella tukala ja pahenee, sillä sellaisetkin turvakoneistoltaan vahvat ja tiukasti hallitut maat kuin Venäjä ja Kiina ovat pysyvästi lirissä omien terroristiensa kanssa. Siviileiden seassa lymyilevät, osin myös siviilien tukemat ja suojelemat murhaajat pääsevät tekemään iskujaan yhteiskuntien ja niiden ihmismuurin suojista. Yleiset ihmisoikeudet on tarkoitettu yksilöiden suojaksi, eikä terroristeille Troijan hevoseksi.

Löperöä maahanmuuttoa terrorismista pahiten kärsivistä maista on pakko rankasti rajoittaa, eikä se silti tarkoita mitään yleistä rajat kiinni -meininkiä. Ensiksi pitää torpata elintasopakolaisuus ja se onnistuu vain yhdellä konstilla, jonka jokainen oivaltaa. Ihmissalakuljetus pitää tukahduttaa. Lähes kaikki Suomeenkin tulleet pakolaiset ovat olleet kohtalaisen varakkaita omissa maissaan, muuten he eivät olisi tänne asti päässeet ihmissalakuljettajien kovan hintaisilla, mutta hyvin turvattomilla kyydeillä. 

Köyhimmät ja kurjimmat, pahismaiden asukkaiden suuri enemmistö, jää kärsimään sinne, missä he ovatkin. Eurooppaan rynnistäviä elintasopakolaisia ja valehtelua eli haitallista maahanmuuttoa ei pitäisi enää palkita elinikäisellä ja yli sukupolvienkin ulottuvalla syytingillä.

Oikeille pakolaisille pitäisi tarjota kunnollista apua heidän kotimaissaan tai lähimaiden pakolaisleireillä, eikä yrittää sopeuttaa miljoonia tulijoita korkean elintason maihin, joista useimmat ovat itse köyhtymisen ja suurtyöttömyyden kierteessä.

***

Maailman ns. roistovaltioihin voitaisiin vaikuttaa ainakin siten, että käydään kiinni niiden eliittien massiin. Öljyvaltioidenkin hallitsijoiden kansoiltaan varastamat biljoonat on pääosin sijoitettu länsimaihin, missä ne ovat maiden ja maanosien lainsäädännön alaisia. Jäätä vain holveihin! Toisaalta öljyrahalla ei pitäisi myydä mitä vain. Öljyrahalla on taipumus harppoa korkealta laillisuuden yli kuten huumerahallakin.

Jos nykyistä löperöintiä maahanmuuttojen suhteen jatketaan, tulevaisuudessa, ei voida enää erotella auttajia ja autettavia. Kuka enää auttaisi ketään? Kaikilla taviksilla menee kurjasti pakosti kovakätiseksi muuttuvan hallinnon alla, silti rikollisuus ja väkivalta riehuu kaduilla valtoimenaan.

Tässä ei ole enää kysymys mistään yksittäistapauksista. Liikkeellä on paljon yksittäisiä ja myös ryhmittyneitä fanaattisia joukkomurhaajia, joita yhdistää samanlainen aate, vihamielisten mielikuvitusolentojen palvonta ja leppymätön ihmisviha muita kansoja ja kansanryhmiä kohtaan. 

Moni on tällaisistakin lyhyistä aatoksista tietenkin eri mieltä, mutta niin sitä saa olla. Ruotsin sattumukset vetävät nyt synkäksi, mutta ei se ole ensimmäinen, eikä viimeinen kerta. Elämä ei saisi olla kuin tanssia terroristien tahdissa.

Terroristeja jopa palkitaan?

Terrorismiin osallistuminen tai terroristisen toiminnan tukeminen ulkomailla ei liene Suomessa lainkaan rangaistavaa. Siitä ollaan valmiita jopa palkitsemaan, paremmin kuin ketään paluumuuttajaa koskaan. IS:n uutinen 30.8.2017.


Ripaus realismia pohjalaisittain.***

4 kommenttia:

Risto Jääskeläinen kirjoitti...

Onkohan taas Tukholmassakin totta, mitä Hakkarainen sanoi? Sitä en nyt vielä tiedä, mutta Hakkarainen kuitenkin sai tuomion. Osui etukäteen oikeaan Pietarin ja monen muun paikan kohdalla.

(Ihan muuta: robotteja syrjitään Bloggerissakin).

intrigööri kirjoitti...

Herra Hakkainen tuli minullekin mieleen. Toivottavasti hän nyt malttaa mielensä, eikä kirjoittele, sillä Tukholman tapauksilla ei varmaankaan ole tekemistä yhtään minkään kanssa. Kaikenlaista vain sattuu, ollaan ikäänkuin sään tai ilmaston armoilla.
Google ainakin tuntuu olevan hidas täällä, liekö niin paljon liikennettä, sen ruotsalaisen, ei yhtään minkään sattumuksen takia? Bloggerkin kelaa kuin olisin modeemin takana.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Tahmailee moni suomalaisten suosima blogialusta tänään, jostakin oudosta syystä. Muuten niin hiljaisilla suomalaisilla on yht'äkkiä paljon sanottavaa. Mistähän moinen saattaisi johtua?

intrigööri kirjoitti...

Kyllä taviksista moni on syvästi huolissaan vihakirjoitusten lisääntymisestä, äärioikeistolaisten populismin noususta ja ilmastonmuutoksen järkyttävästä etenemisestä. Voi hyvät hyssykät kuitenkin!