15.4.2018

Ahistaako ilmasto?

Havaitsetko itsessäsi vihaa, surua ja syyllisyyttä?  Koetko ehkä jopa psykofyysisiä oireita? Noin kyselee tohtori Yle.

Sinulla voi olla ilmastoahdistus! 

Siis ihan oikea ilmastoahdistus! Sen täytyy olla jo paha tauti. Voi kettu! 

 Linkki Ylen juttuun,  pyhäpäivän ratoksi.

Toisenlainen näkemys.


***

5 kommenttia:

Veijo Hoikka kirjoitti...

Minä en saa nukuttua, ahdistaa, olutkaan ei oikein auta ahdistuksen aikaansaamaan pahaan oloon. Minua ahdistaa se, että aurinkokuntamme tulee tuhoutumaan rytinällä. Hillopallomme aurinko tulee ensin pullistumaan suunnattomaksi uuvatiksi ja polttaa collateral damagena kaiken monikulttuurisen rikkauden, jonka sivistyneimmät etnofiilimme ovat meille tuottaneet tällä meidän kauniilla pallollamme. Hajoaakohan EU:kin samassa myräkässä?
Onkohan tätä jo tutkittu Aaltohautomossa? Vai olisiko sittenkin tuo ilmastoahdistus tärkeämpi aihe Yliopiston ja muiden puolueorganisaatioiden tutkimuskohteena?

intrigööri kirjoitti...

Minua ahistaa tuo Andromedan galaksi, se on jo niin lähellä, että sen voi nähdä utupilvenä ilman kaukon putkea. Enää neljä miljardia maan vuotta, niin Andromeda törmää Linnunrataan ja sitten sen on kyllä aikamoista rytinätä.

En tiedä, pääseekö vakavalla ilmastoahdistuksella tk-eläkkeelle jo suoraan yliopistosta. Ilmastoahdistus kannattaa kumminkin omia ennen kuin jokin muu mielenhäiriö, sillä ilmastomuutoksia on ollut aina, paljon ennen ihmistäkin ja täällä sitä vain Telluksella palloillaan.

Kun ahistaa, voi vaikka katsella horisonttiin, missä tuulimyllyt reippaasti pyörittävät verohilloa ilmastohuijareiden laariin. Siinä näyssä silmä lepää ja mielikin, korvissa kivasti humisee ja korvien välissäkin.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Vilpitön utelu:
Eikö kynämiehet uskalla kommentoida inspiroivia blogejasi vai eikö näitä lue kuin me. Minusta Ison Iin blogit antavat laveat raamit, joiden sisään voi tuputtaa tulkintojaan yhteiskunnan ongelmista ja vähän omistakin. Savofobiaa? Ylewatchilla vähän sama syndrooma. Toivotaan, ettei tästä synny SOTE.

intrigööri kirjoitti...

En oikein tiedä, ei tässä blogissa ole koko aikana ollut paljon kommentteja. Pitäisi varmaan avata kommentointi, monet eivät halua mennä sähköpostiinsa kommentoidakseen. Minulle tämä on vieläkin lähinnä alusta, mihin voi kirjoittaa, jos siltä tuntuu. En tavoittele tällä blogilla paljon mitään, koska ei näillä vaikuteta suuriin joukkoihin. Jokin verran kävijöitä sentään on, muuten ei kai viitsisi lainkaan kirjoitella.
Varmaan pitäisi olla aktiivisempi, naamakirjassa ja vaikka missä, mutta kun ei huvita. Usarissa kommentoin vuosia sitten sekä juttuja että blogeja, mutta sitten sekin jäi pois, vaikka oli se joskus ihan lystiä. Nykyisin Usarinkin kommentointi on sisäänlämpiävä kuin vanha savusauna, sama jengi siellä jahkaa keskenään.
Hyvä vain että toistaiseksi on netissä kanavia, missä taviskantiskin voi ottaa kantaa. Pian kai laillistettu hyveellistö vahtii ja estää ihan kaikkea, nyt ne pirut vasta kyttäävät.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Tämän päivän US puheenvoroissa oli kommentti, saattoi olla yhden ylihilseen tasokkaan blogin ja laatdukkaiden kommenttien yhteydessä, jossa väitettiin paljon blogisteja ja kommentaattoreita kadonneen sivuilta yleisistä syistä.
Minusta Iin blogi on erikoislaatuinen siitä, että vastaus on enemmän kuin lukemisen arvoinen (vastapalloefekti). Odotellaan, ainakin verbaalitreeniä tarjolla. Ahdistaakin vähemmän.