5.4.2018

Onko matu-tsunami tulossa?Uutistuutit kertovat, että eurooppalaisilla lainvalvontaviranomaisilla on "lasin alla" ainakin 65.000 epäiltyä ihmissalakuljettajaa. Määrä on Europolin (linkki juttuun) mukaan kaksinkertaistunut kolmessa vuodessa, vaikka Afrikasta Euroopan rantamaihin suuntuvat merimatkat Välimeren yli ovat vähentyneet.  Yli 60 prosenttia tunnistetuista ihmisten salakuljettajista on eurooppalaisia.

Päivystävä dosentti kertoo islamilaisista tuliaisista.

Sosiaaliturva kansalaisuuden, ei asumisen perusteella, linkki blogiin.

Viime aikojen uutisissa kerrotaan myös, ettei sisäministeri Kai Mykkänen pidä tuhansia Suomessa piileskeleviä turvapaikanhakijoita "rajuna ongelmana". Nuo piilottelijat ovat saaneet kielteisen päätöksen ja useimmiten he välttelevät karkotusta. 

Kielteisiä päätöksiä on tähän mennessä tullut noin 10.000 turvapaikkatarjokkaalle. Sisäministeri arvioi, että vain muutama promille piileskelijöistä voisi radikalisoitua. Ongelma ei siis ole raju? (linkki MTV).


***
Ministeri Mykkänen näkyy vastikään tiedotteella valistaneen tietämättömiä hallituksen suunnitelmista reservipoliisien kutsumisesta tarvittaessa oikean virkavallan tueksi. (linkki US)  Reservi koostuisi ehkä noin 2000 vapaaehtoisesta, jotka pikakoulutettaisiin aseistetuiksi poliisin avustajiksi yhteiskunnan häiriötilanteissa. 

Tällainen häiriötilanne voisi olla esimerkiksi äkillinen "maahanmuutto- tai siirtolaisuusilmiö". Turvisvyöryn ohella apuvoimia edellyttäviksi uhkakuviksi lienee mainittu ainakin terrorismi, sekä kyber- ja hybridiuhat.

Mykkänen viittaa vuoden 2015 turvapaikanhakijoiden tuloon, mikä toi tänne nopeasti noin 30.000 turvapaikanhakijaa. Apukädet olisivat ministerin mukaan poliisille tarpeen, jos vuoden 2015 tulijoiden määrä vaikka kymmenkertaistuisi, mikä tarkoittaisi  satojatuhansia tulijoita ja nopeaan tahtiin.

***
Intrigööristä on hyvä, että yhteiskunta varautuu käytännössä erilaisiin oikeisiin uhkiin. Toissa vuoden matuaalto lienee ollut pelkkä häiriö, jos vertailukohdaksi otetaan Mykkäsen pelottelu jopa kymmenkertaisella tulijoiden määrällä.

Toisaalta yhteiskunnan poliittisten ja muiden tukitolppien pitäisi tehdä tiiviimpää yhteistyötä, sillä Suomessa on myös teknisesti vahvistuva armeija ja itärajankin takia vielä toimiva rajavartiosto. Suomessa on myös puolustusvoimien kouluttama varsin suuri reservi.

Meidän tsuhnien pitäisi pystyä torjumaan ainakin ensi vaiheessa jopa suurvalta-armeijan suora hyökkäys, eikä vain torppaamaan ( siististi, mutta tehokkaasti ) suurten siviilijoukkojen mahdollisia maahantuloja Ruotsin ja / tai Venäjän kautta.

***
Mutta kaipa Suomessa taas seistäisiin rajoilla tulijoita vastaanottamassa, hymy korvissa, ikäänkuin Tante Merkelin taannoiset kaikkia rakastavat sanat alati mielessä? Viimeksi pieni, mutta sisukas Suomi hoiteli hommat nopeasti tulijoiden kauniista vastaanottamisesta hyysäykseen, sekä verovarojen rankkaan, mutta tauottomasti jatkuvaan sinne-tänne -tuuletukseen.

Vuoden 2015 tulijajoukkoja vastassa oli mm. varusmiehiä laukunkantajina, mutta torvisoittokuntaa ja punaista mattoa ei videonpätkistä sattunut silmiin. Uskoisin, että Suomen nerokkaat poliitikot tehostavat toimintaansa ja kirkastavat Suomi-brändiä jo  seuraavalla kerralla.

Tuollaisessa tilanteessa saattaisi tosin syntyä kantaväestönkin liikettä jopa itärajan yli sinne Ison Myrkyn tontille edes tilapäisiä oleskelulupia kyselemään? Tosin tilapäisyys osaa olla ilmiönä aika pysyväistä sorttia, kuten hourupäisyyskin. 

Huh sentään näitä uhkakuvia! Mistähän piposta ministeri kiskaisi sen jättikaninsa, ne sadattuhannet maahantulijat? Mutta varauduttiinhan Salaus-Suomessa tiettävästi hyvissä ajoin edelliseenkin suureen "siirtolaisten" aaltoon. Pölhölä rulettaa taas!


***
Lisäyksiä: 

Viher-Ville kertoi Hesarissa, mikä hävettää. Samalla hän tuli kertoneeksi mitä seuraavalta hallitukselta on odotettavissa, jos viher-femakko-vasuripuolueet ovat asioista päättämässä. Linkki kirjoitukseen.

Tyrkkääkö Turkki taas pakolaisvirrat Eurooppaan?

Kreikka päästää turviksia saarilta mantereelle.

"Luonnonilmiöön" on taas varauduttava, sanoo Migri.


2 kommenttia:

Veijo Hoikka kirjoitti...

Suomen kohdalla juostaan aikaa vastaan. Jos noudattaisimme Visegrad-maiden politiikkaa, välttyisimme paljolta pahalta. Euroopan moku-kokeilu tulee kaatumaan, siitä on selvät merkit olemassa Ranskan, Saksan ja Britannian paskastanien päivittäisessä uutisoinnissa. Ei tarvinne liittää linkkejä.

Sen sijaan Intrigöörin linkittämän myrkkyvinkin aviisissa oli hyvä urheilu-uutinen:
Miss Bum Bum winner Suzy Cortez dedicates new snap to Barcelona ace Lionel Messi
https://www.dailystar.co.uk/news/world-news/693015/lionel-messi-barcelona-news-miss-bum-bum-suzy-cortez

intrigööri kirjoitti...

Tänä aamunakin tuntuu taas siltä, että mualima se muuttuu koko ajan enemmän hourulan suuntaan. Onkohan se jokin myönteisyys- tai tiedostamishäiriö?
Varmaan olisi parasta, jos unohtaisi politiikan väkinäisenkin seurailun ja yrittäisi kiinnostua jostain muusta, vaikka jalkapallosta ja noista bumbum-jutuista tai ihan mistä vain.