11.7.2019

Kuin kaksi marjakarhua


Mennä päivänä Saksan liittokansleri Angela Merkel tärisi ja EU:n tilapäisen puheenjohtajan Suomen pääministeri Antti Rinne ärisi, kaiketi myötätunnosta.

Intrigööri on EU:n jäsenmaan kansalaisena huolissaan Merkelin ylirasittumisesta, jos siitä on kysymys. Saksan ja EU:n voimarouvalle toivoisi jaksamista, koska paineita hänelläkin varmasti riittää.

Reilu-Antille, eläkeläisten palkankorottajalle, toivoisi ymmärrystä myös EU:n omia arvopohjiaan noudattaville jäsenmaille. 

Sellainen omintakeinen maa Suomikin on, omalla tavallaan, sillä kaikki kansalaiset eivät ole täpinöissään pienen maamme nettomaksajan asemasta. Sekin on merkinnyt jo kauan valtion nettovelkaantumisen kasvua.

Saksalla on ehkä maailman vahvin moottori maan taloutta nostamassa, mutta sielläkin on rutakasti myös valtionvelkaa ja paljon muitakin harmituksen aiheita.

Rinne oli sanaillut, että Euroopassa kannatetaan laajasti oikeusvaltioperiaatetta, kuten myös sananvapautta ja demokratiaa. Hakusessa ne sellaiset vain taitavat olla, muuallakin kuin esimerkiksi Puolassa ja Unkarissa. Tarttis meitilläkin katsella usein peiliin ja ilman suodattimia.

Mutta pois ikävät ajatukset, sillä kuten joku blogistikin äskettäin kertoi, Suomen uusi hallitus on jo onnistunut ainakin yhdessä päätavoitteessaan: Ilmaston lämpiäminen on näillä main totaalisesti pysäytetty!

Linkki MTV:n juttuun tärinöistä ja ärinöistä.


***

Ei kommentteja: