8.6.2020

Nyt Matti, pottua uuniin!

Mä lehden luin ja löysin sieltä heti hyvän uutisen. Politiikan konkari puhemies Matti Vanhasesta tullee valtiovarainministeri. Mies, joka on ollut jo 35 vuotta politiikan ytimessä, myös kahdesti pääministerinä, ainakin tietää, mikä on valtiovarainministeri ja mitä semmoisen kuuluu tehdä. Näin on, vaikka Suomessa ei ole enää omaa rahaa, eikä keskuspankkia.

Olen joskus taannoin leikillisesti maininnut blogissa Matin uuniperunoista, joita eräskin Nurmijärvellä vieraillut nainen taisi pitää tylsinä. Mattia kehuessa toin esille mm. sen, että pitkänsalskea mies oli helppo löytää EU:n virallisista pönötyskuvista, vaikka ei hän edes yrittänyt hivutella itseään kuvissa äitee Merkelin ryhmän tuntumaan, kuten teki ainakin pm. Katainen.

Uuniperunoissa ei ole mitään pahaa. Jos katselee netistä löytyviä reseptejä, muuta ruokaa ei paljon tarvitsisi syödäkään. Mattihan on käänteissäänkin  notkea kuin rautakanki. Rautakauppojen myymät kanget olivatkin notkeita, ainakin ennen wanhaan, kun meikäläinen kiviä tontiltaan änkesi ja pilasi niitä kankia. Saatoin kyllä olla vahvempikin kuin nykyään käppäpappana.

Matti Vanhanen on toki tuttu kaikille vanhemmille EU:n eliitin valtiohenkilö-oletetuille, myös Merkelille. Tuttuudesta ja luotettavuudesta saattaa olla pienelle Suomelle ja maan politiikalle etua, kun tummat varjot jahtaavat toisiaan maailmanpolitiikassa ja tuulet ovat kuin kylmän sodan puhureita.

Matti Vanhanen on valmis ja kykenevä poliittiseen vastuuseen. Sen kunniaksi, pitäisikö jo kohta laittaa uuniperunoita niillä täytteillä, joita sattuu kaapeista  löytymään.

Laitan vielä tähän linkin Aamulehden juttuun.


***





Ei kommentteja: