22.1.2021

Kohta me taas tienataan?


Parikymmentä vuotta sitten suomalainen valtionluurilafka Sonera ostaa rätkäytti Saksasta ilmaa, eikun UMTSia, euroissa laskien 4,3 miljardilla. Tuolloisen valtavan toimilupakaupan arvioidaan pysyvän edelleenkin Suomen pahimpana bisnesmokana.

Niin käynee näiltä näkymin. S.Marinin hallituksen siunaama 6,6 miljardin maksusopimus EU:n yhteensä noin 750 miljardin elpymis- ja palautumistukivälineeseen jää vielä toistaiseksi hinnaltaan alle Soneran UMTSikauppojen. Se kyllä on erilaista, ettei tuo uusin miljardimoka johdu bisneksestä.

Tuolloin vuonna 2000 tai pian sen jälkeen jokaisen suomalaisen laskettiin lahjoittaneen saksalaisille tuhat euroa. Lieneekö Saksasta saatu edes kiitoksen sanaa. Joku jutska kuului kyllä sakuja silloin naurattaneen.

***

S.Marinin hallitus on tiemmä sitoutunut meidän jokaisen suomalaisen puolesta siihen, että maksamme vuosina 2021 - 2058 EU:lle elpymisestä ja palautumisesta 6,6 miljardia euroa. Takuitahan emme tietenkään saa kummastakaan tavoitteesta, mutta iloista antajaa komissio rakastaa.

Aluksi Suomen piti ystävällisesti saada potista takaisin 3,2 miljardia, mikä summa pienenee kyllä kuin pyy maailmanloppua vasten. Uusimman tiedon mukaan saisimme elvyttelypaketin potista pois vain 2,7 miljardia euroa.

S.Marinin jengin ikäänkuin kadottamat 3,9 miljardia jäävät vielä jälkeen Soneran Saksan kaupoista, mutta onhan tässä aikaa ennen vuotta 2058. Niin ja kaikenlaista lisäelvyttelyä saatetaan EU-maissa vielä tarvita. 

Suomihan aina maksaa, miksikö? No siksi, että Suomi on tiettävästi rikas länsimaa (kuka senkin sitten meni tietämään?). Mutta ehkä S.Marinin hallitukselle voitaisiin myöntää euron tuuletuskisan voitto jo nyt, kun ei puhuta bisneksestä?

On sitä jälkimualimalla vielä ihmettelemistä tässäkin sijoituksessa: Suomi maksaa 6,6 miljardia euroa ja saa 2,7 miljardia. Mutta ei ehkä hätää, sillä saattaahan vauras Saksa vaikka ostaa aikanaan virkistysalueeksi koko Suomen? 

Suomi ei tulevaisuudessa voi olla kallis maa, koska maasta tulee tuhlaripolitiikkojen avulla infrasta autio ja tyhjä. Suomessa saattaa silloinkin joskus olla jäljellä pieni määrä alkuasukkaiden jälkeläisiä, mutta Euroopan suurimmalla virkistysalueella tarvitaan aina reippaita oppaita, kodan pystyttäjiä  ja nokipannukahvien keittäjiä. 

Muualta tänne tulleet ihmiset lienevät ennen vuosisadan puoltaväliä jo muuttaneet lämpimille tai ainakin paremmille maille.

***

Marinin orkesteri ei sitä myönnä, mutta nyt sitä kusessa ollaan!


2 kommenttia:

Joppos123 kirjoitti...

Samariinin veronmaksajien rahoilla ostama hillotolppa Brysselistä on ennätyksellisen kallis mutta onhan se kalkkuna päässyt ihan Vogueen.

intrigööri kirjoitti...

Voguen mekkokuvaus jääkin S.Marinin ja hänen hallituksensa näkyvimmäksi saavutukseksi. Huulipunahallitus saatetaan muistaa myös koronasta?