7.1.2021

Keisari Nero vai nero muuten vain?

Onko näillä ukoilla paljonkin yhteistä?
Vas. keisari Nero ja oik. presidentti Trump.

Presidentti Trump kehui olevansa "vakaa nero" samana vuonna, jolloin hän kävi Melanian kera myös Suomessa. Parin viime päivän sattumuksien myötä intrigöörin tarkkailuasemalla on alettu epäillä, josko Trump kuitenkin vertasi itseään keisari Neroon?

Muinaisella Rooman keisarilla ja nykyajan suurimman maisen mahdin presidentillä on varmasti jotain yhteistä. Keisari ei ollut ainakaan vakaa, eikä kai nero, eikä presidentti Trumpia voine vakaudesta syytellä. Neroudesta en löisi vetoa.

Keisari Neroa syytettiin suuren Rooman palon sytyttäjäksi. Tiettävästi palon aikana lyyrallaan musisoinut Nero katseli maailmankaupungin tuhoa ylellisestä palatsistaan. Presidentti Trump lienee katsellut demokratian palatsin Capitolin häpäisyä Valkoisessa talossa tellusta, ehkä hamppareita mutustellen.

Intrigööri on yrittänyt pikku blogissaan suhtautua Trumpiin enempi suopeasti kuin ilkeästi, vaan ei eipä tuo olisi kannattanut. Väärin tuli ukkoa arvioitua, mutta semmoista sattuu. Harva meistä on rautaa tai nerokas.

Linkki ig:n vanhaan nerolliseen postaukseen.


Ei kommentteja: