11.4.2013

Äärimmäisen vastuullista

Intrigööristä tuntuu siltä, että kaikki Suomen äärimmäisen kataistrofihallituksen parin vuoden aikana tekemät fantastiset puuhastelut lorisevat ns. hyvinvointimaan kannalta hukkaan kuin keväiset lumet jorpakkoon. Onneksi sentään voimakaksikko Katainen & Urpilainen on selättänyt kuuluisan Euroopan velkakriisin siirtämällä äärimmäisesti vastuita suomalaisille veronmaksajille. Vai miten se meni?

Suomessa mättää melkein kaikessa. Päikkärissä mättää, koulussa mättää ja opiskelijoilla mättää. Terkkarissa mättää, työkkärissä mättää ja töissä mättää, jos sellaisia sattuu vielä olemaan. Kotonakin mättää. 


Mutta veroparatiiseissa ei suomalainenkaan raha mätä. Siksiköhän hallitus muuttaa entisen hyvinvointivaltiomme valikoidun kansanosan paratiisivaltioksi? Vai pitäisikö puhua parasiittivaltiosta? Poliittinen eliitti, sekä yrittäen tai perien rikastuneet voivat meillä vastakin paksusti, siis liiankin paksusti. No, surkeetahan se olisi, jos kaikki vain kurjuuttaan ruikuttaisivat kuin nälkämaan laulussa.


***
Koska oma elämä se on kuin silikkiä vaan, piäministeri Katainen voi heitellä myöskin oikeuskanslerin eiliset huomautukset kuin itse haluaa, yli olan. Eihän kanslerilla voi olla mitään huomautettavaa hallituksen äärimmäisen vastuullisista toimista kunta- ja sote-uudistuksissa. Kansleri vain laittoi terveisiä noista hallituksen ns. kotimaisista kärkihankeista (turhaan) valittaneille.

Oikeus- ja järjestyslaitos kunnostautui meillä muutenkin. Valtakunnan ylimmäinen syyttelijä puuttui tarmokkaasti Alppilan koulun ruokalajupakkaan, missä oppilas joutui henkisen pahoinpitelyn kohteeksi ja opettaja erotettiin työnsä hoitamisesta. Moistahan jupakointiahan ei meillä satu kouluissa, ei muuten kuin jatkuvasti. 


Hassu pikku yksityiskohta on, että kyseisen kyläkoulun rehtori erotti siitä vain lonkalta opettajan, sehän oli tutkimatta hutkimista, jostain syystä. (Kysymys ei kuitenkaan ollut luottamusmiehen erottamisesta, se taisi olla väärä uutistieto.) Tämä kuvastaakin hyvin ajan henkeä hullussa Suomessa. 


Uusin  kouluruokalajupakka meni kyllä julkisuudessa kirkkaasti taannoisen kalapuikkokatastrofin ohi! Mitähän seuraavaksi? Myydäänkö kouluihin ja niiden ruokaloihin mainoksia seinille, jos joku vain kuvaisi siellä känneröllä ja laittaisi videota tuubiin tai peräti pääsisi telkkariin?

***
Suomen FBI eli KRP kunnostautui kansainvälisesti. Tällä kertaa ei tarvinnut edes mennä Afrikkaan asti verorahoja tärväilemään. Kansainvälistä väristystä sai ihan vain kirjaamalla itänaapurin pressa Putinin koneelle rikollisen moottoripyöräkerhon tai ns. liivijengin jäseneksi

Puhuvat mitä puhuvat, mutta intrigööri epäilee vahvasti tuota poliisin rekisterin kirjausta sisäpiirin pilaksi, minkä ei ollut tarkoituskaan livahtaa polliisin koneiden näytöiltä yhtään etemmäksi. Tärkeä kysymys jäikin ilmaan - kuka vuosi sen pilan mediapuudeleille?

No joo. Tässä sitä ollaan taas uuden jännittävän uudispäivän kynnyksellä. Viitasaaren patmani Teuvo todettiin eilen Keskisyöpäläisen pääkirjoittajan toimesta turhakkeeksi. Jos intrigööri olisi tuhma, hää luetteloisi tässä aamutuimaan monta muutakin poliitikkoa tai toimittelijaa turhakkeiksi, mutta olkoon. Intrigöörin mielestä kenkään ihminen ei liene turha lain, ei Teuvokaan. Mutta kaikenlainen inhimillisyys lienee politiikassa nykyisin sairautta?


Sekin taas ihmetyttää, miten hampaatonta tai pikkumaista on taas kerran koko opposition touhuilu. Opposition asema on tässä suomalaisen demokratian vääristymässä tietysti hankala, mutta luulisi, että nuo kaksi isoa puoluetta löytäisivät toisensa vähän useammin. Kepulla on nyt järkevän oloinen puheenjohtaja, vaan ei se vanha takkuinen puoluehurtta helposti opi uusia koiruuksia. Nyt olisi kumminkin aika harjoitella yhteiseloa mahdollisen tulevan hallituskaverin eli persujen kanssa. Vai jääkö toinen kaksikosta yhäkin oppositioon jurnuttamaan?


***
Niinkin tuhma ajatus kävi äsken mielessä, että pyrkiikö Kataisen hallitus nyt osoittamaan täydellisen kykenemättömyytensä hoitaa maan asioita, joten seuraavaksi siirrymme suoraan liittovaltiokokeiluun. Saamme Prysseliksestä Suomeen ehkä oman kenraalikuvernöörin, semmoisen Poprikohvin? Eilen sieltä eurojumalien pilvestä kuului taas sen sorttista konahtelua. Suomi on kuulema tärviöllä, vain eurokuri voi pelastaa?

Katainen päässee myöhemmin selättelemään taas jotain komissaarina, hänellehän on pakko järkätä jotain fantastista, koska oikeisiin töihin ei ole mitenkään mahdollista mennä. Ehkäpä jokin iso firma tai etujärjestö tarvitsisi taas uutta poliittista edustushemulia? Urpilaisellakaan ei ole hätää, tuskin hän enää joutuu entisiin hommiinsa, jotain kouluruokakuria setvimään. 

Mutta kuntien kuristuslaki etenee kuin pendolinoveturi ennen sähkökatkosta. Sotekurjistustakin setvii kohta komppanian verran porukkaa, sieltä ei enää taida puuttua kuin pelastusarmeijan edustaja. Jotain siitä sotkusta vielä seuraa, mutta eipä ehdi enää tällä hallituskaudella.*** 

Ei kommentteja: