12.4.2013

Hallitus suosii veronkiertoa

"Saisiko Suomen valtiolle olla huomattavia lisätuloja?" kyselee verotusneuvos Markku Hirvonen päivän Hesarissa.

"Suosiiko Suomen siksapakkihallitus tietoisesti harmaata taloutta?" ihmettelee yleisneuvostelija intrigööri tässä päivän postauksessaan.


Muistaakseni ainakin kokoomus ja ruotsalaiset vastustivat jo hallitusneuvotteluissa tehokasta harmaan talouden torjuntaa. Verotusta ei kai sitten ikuna aiotakaan saattaa tolkulliselle tolalle niin, että se kohdistuisi edes jokseenkin oikeudenmukaisesti sekä pääomatuloihin että ansiotuloihin. 


Johtavilla poliitikoilla puhetta kyllä piisaa kuin ennen wanhaan rahattomilla lehmänostajilla ja juttujen uskottavuus on yhtä hyvä kuin hiihtoliitolla.


Onko Suomen hallitus siis joukko joutavia höpöheikkejä, joiden tärkein tavoite on vain kyyristellä ja hämätä ihmisiä odotellen olematonta ja toistaiseksi tulematonta talouskasvua. Toinen huipputason hallitustoimi on tietenkin EU:n ja euroryhmän "ytimissä" pippalointi, sekä eri kansainvälisten finanssihuijareiden pelastelu velkarahalla muka veronmaksajien takausta vastaan.


Jos suomalaisilta menee lopullisesti usko valtioon, kuten useimmilta ihmisiltä euroalueen kriisimaissa, Suomi on oikeasti Kreikan tiellä. Sellainen tie voi olla mutkainen, mutta ei se ole pitkä, ei suoraksi vedettynäkään!


Minusta tämä harmaan talouden torjuja Hirvosen haastattelu on todella aika järkkyä luettavaa. Poliittisilla päättäjillä taitaa olla ihan oma todellisuus? 


Tavisten harmaan talouden asiantuntijaksi osoittautunut ministeri Heidi Hautalakin näyttää vain pokkana jatkavan paapatustaan julkisuudessa  vastaten mm. valtion omistusohjauksesta. Hyi kakkeli, mikä akkeli!


Mutta iloitkaamme, sillä kevät koittaa meille kaikille taviksille siinä kuin joillekin yksityisen veronkiertogolfin pelaajille ja kaikille suurpääoman nuoleskelijoille hallituksessa ja hallituspuolueissa! 


On meillä ihmisillä sentään jotain yhteistä, kuten nämä vuodenajat. Muuta sitten ei kaikilla paljon olekaan.***

Ei kommentteja: