13.6.2014

Jyrkistä kunkku!

Suomen kuninkaan kruunu.
Muitakin malleja kruunusta
on olemassa.
JOP eli Joensuun Opiskelevat Porvarit ovat kuulema ehdottaneet viikonvaihteen kokoomuksen puoluekokoukselle, jotta Suomesta sitä vasta tulisi kiva kuningaskunta

Liekö ehdotuksen takana pohjoismaisen yhteistyön tiivistäminen, sillä Norja, Tanska ja Ruotsi ovat pärjänneet kuningaskuntina kautta aikojen melko mukavasti?

Pohjolan tasavallat eli sillisaari Islanti ja sitkas Suomi ovat rypeneet milloin missäkin taantumien ja lamojen myrskyissä. Ehkäpä kunnon kunkku saisi Suomenkin uuteen nousuun?

Koska aikoinaan Euroopan paras valtionvarainministeri ja sittemmin Euroopassa eniten muiden nyökyttelyjä kerännyt pääministeri Jyrki Katainen on nyt väistymässä puolueensa johdosta ja tyrkyllä suureksi eurosaurukseksi, häntä pitäisi muistaa jotenkin.

Suomessa Jyrkiä ei voitane aateloida, eikä Merkelkään voi sitä tehdä, mutta kyllä hänestä ainakin jokin kunniakunkku voitaisiin leipoa. Siis eläköön hupikunkku Jyrki I! 

Jyrki on selättänyt monia eurooppalaisia ja suomalaisia ongelmia, mutta ne pirulaiset kokoavat itsensä kuin terminaattorileffan hirviö ja käyvät uudestaan päälle. Stubbilla, Vapaavuorella tai Risikolla on siis pätkätyössään edessä paljon ns. haasteita.


***

Ei kommentteja: