3.6.2014

Väärin käsitetty, hui hai!

Intrigööri yritti ymmärtää pääministeri Kataisen uusinta selitystä, siis ilmatilanvalvonnasta annettujen selityksien selitystä, oikein tai edes väärin, mutta väärinkäsitysten välttämiseksi piti luovuttaa. 

Mutta ei kai se mittään, koska Kataiselle tai jollekin sattui viestinnässä kaksisuuntainen väärinymmärrys. Väärää viestintää se oli joka tapauksessa, sisään ja ulos. Hassua on vain kuvitella, että yhteyden toisessa päässä oli ehkä  ammattisolttu ja Katainenkin on intin suorittanut mies, eikä viesti silti tullut kunnolla perille.

Ehdottaisinkin varmuuden vuoksi valtioneuvoston viestintään hyväksi koettua varmistusta eli sekä annetun että saadun viestin toistamista, jämerästi ja selvällä äänellä. Ettei tulisi epäselvyyksiä, väärinymmärryksiä tai muita kus..., eikun käsityksiä.

Mieleen tulevat jo edellisen pitkäpätkäpääministeri Vanhasen selittelyt kuinka hän ei ikävä kyllä hoksinut tai muistanut joitain asioita kautensa aikana. Silloinhan Katainen oli uransa huipulla, kai Euroopan paras valtiovarainministeri. (Tuhmasti voisi kyllä kysyä, että millaisia ne muut rahaministerit olivat, mutta en kysy.)

Vanhasen tapauksessahan pieni horjahtelu hoksimisessa oli ymmärrettävää, sillä hän joutui vastuullisiin tehtäviinsä ihan puskasta. Kun tellun toimittaja yritti kauden alkuvaiheessa kysellä häneltä jotain politiikasta, Vanhanen iihan ymmärrettävästi kivahti lähetyksessä, että "mitä se teille kuuluu".

***
Mutta oikeastaan, mitäpä tuosta ilmatilan loukkauksesta ja sen torjumatta jättämisestä. Sehän ei ole mikään isompi uutinen, jos itätoverit hiukan kurvailevat ilmatilassamme.  

Ehkä seuraavan kerran, kun moista sattuu, ilmatilan tilannekuvaa ei pitäisikään kysyä siipiveikoilta, vaan suoraan ääritieteelliseltä ja hyvillä tutkillakin varustetulta ilmatieteen laitokselta. Tuo mainio laitos osaisi kuulema jopa säätää maapallon ilmatilan lämpiämistä kahden asteen tarkkuudella, ainakin sadan vuoden aikajänteellä.

Onkohan ihan väärin hoksittu, jos sanoisin, että ilmatilan hallinta ja maanpuolustus on Suomessa yhä vankoissa käsissä. Ainakin puolustusvoimien ylipäällikkö, presidentti on toistaiseksi antanut ymmärrettäviä, joskin pyöreähköjä  lausuntoja. 

"Ollos huoleton, sillä poikas valveil on".

No pitäähän ministeritason pikku lipsahduksia ymmärtää, sillä päiväunet jo varmaankin häiritsevät keskittymistä köyhän ja pienen Suomen muka tärkeisiin asioihin. Osa ministereistä oli ja on yhä valmiina sutena puolustamaan Euroopan Unionia itseään lainkaan säästämättä, sekä pyrkien yhä suurempiin saavutuksiin unionin federalistisen valtaeliitin asemien säilyttämiseksi.

Kuittaan täten Kataisen uusimman Suomen ilmatilan hallintaa koskevan lausunnon sotilaallisen lyhyesti: Hui hai, herra pääministeri!


***

Ei kommentteja: