9.10.2018

Ilmastoteatteri esittää

Kasvihuonekaasuja? Mitä joutavia, tuumisivat nämä sota-ajan tytöt, 
jos he tietäisivät nykyisistä kotkotuksista.

Suomen hallituksen ilmastollisesta ällitällistä päätellen ainakin järkynkallis tuulimyllyteatteri jatkuu saaden uusia sivujuonia ja lavasteita. 

llmastofeministisestä vihersosialismista, sekä siihen liittyvistä erilaisista maailmanpelastuksista laajoine väestönsiirtoineen kuulemme vielä lähivuosina paljon lisää.

Intrigööri osui sattumoisin netissä oikean tuulimyllyteatterin kuviin. Windmill-teatteri toimi Lontoossa myös sotavuosien aikana. Silloin pelättiin tosissaan julmien natsipirujen pommittavan kaupunkia kaiken muun lisäksi myös myrkkykaasuilla. 

Kaasutuksen uhka ei haitanut teatterin tanssityttöjä, joiden jalka nousi kepeästi vaikka kaasunaamarit päässä. Kaasumaskeja jaettiin silloin kaikelle kansalle,  myös pienille lapsille ja jopa kotieläimille. Pelko oli tietysti aina läsnä, mutta reippaasti sitä myös yhdessä torjuttiin.

Nykyisin Suomessa väestönsuojelu ja varmuusvarastot ovat politiikoille vain ikäviä reliikkejä, menneisyyden painolastia. Kaasunaamareita tai muuta erityistä suojaa ei ikinä aiotakaan tarjota kaikille, vaikka maailmanlaajuisena uhkana ja aivan erityisesti Suomessa ovat kasvihuonekaasut, joita pöllyttävät ilmoille mm. fossiiliset polttoaineet. 

Nyt on kuulema menossa ilmastonvastainen taistelu vai mikä muutosvastarinta se oli. Oikealla sodallakin politiikot ja media meitä pelottelevat harva se päivä. Ehkä tarvitsemme enemmän sodan ja terrorismin aikaista lontoolaista sisua. Hymy korviin ja menoksi vaikka kaasumaski naamalla!

Intrigööri uskoo kyllä, että politiikot laittavat jatkossa fossiileja nykyistäkin ankarammin kuriin. Fossiilien poisto maisemista tapahtuu ehkä helpoiten tarjoamalle jo hoitokuntoisille vanhuksille pelkkää kasvisruokaa, kuten lientä ja ituja. Kyllä silloin sitkeimmätkin fossiilikset nopeasti kuihtuvat ja vähenevät pois. Näinköhän on?

En taida uskaltaa tällaisella äärifemakoiden aikakaudella laittaa linkkiä yhdelle Windmill-teatterin sivustolle, koska siinä esiintyy sorrettuja prolenaisia milteipä sovinistis-toksisen työnsä ääressä. No, omalla vastuulla sitten.





2 kommenttia:

Veijo Hoikka kirjoitti...

Hieno kuvakavalgadi. Juuri tuollaista oli muistini mukaan muutama vuosikymmen sitten.

intrigööri kirjoitti...

Tämä blogi ei ole aikoihin päivittynyt, mutta sieltä löytyy kiinnostavaa kuvitusta: http://hampaankolosta.blogspot.com/