27.10.2018

Maaemon itkua kirkossa

Metsästä sanotaan kuuluvan
surumusiikkia.
Ev.lut. kirkon toiminta hämmentää taas, tällä kertaa metsänomistajia. Näin kertoo jutussaan Maaseudun Tulevaisuus
Helsingin tuomiokirkon kryptassa järjestettiin tänään lauantaina "Meidän metsämme"  tapahtuma, jossa vaadittiin metsähakkuiden rajoittamista.
Tapahtuman suojelijana toimi ex-arkkipiispa Kari Mäkinen. Kryptassa puhuivat mm. Sini Harkki Greenpeacesta, pappi ja ympäristötutkija Panu Pihkala, sekä vihreiden kansanedustaja Emma Kari. 
Tilaisuudessa kuultiin tiemmä myös metsän surumusiikkia ja maaemon itkua. Metsänomistajien järjestöillä ei ollut  tilaisuudessa puheenvuoroa. (Eipä tietenkään.)
Että semmoisia kuuluu kirkosta tällä kertaa. Mäkinenkään ei ole jäänyt tyyten eläkkeelle, vaan jatkaa suoja.., eikun suojelutöitä. (Maaemon itkusta ei ole antaa äänilinkkiä, eikä metsän surumusiikista.)

Lisäyslinkki: Kirkko meni metsään, Timo Haapala, IS.

***

2 kommenttia:

Veijo Hoikka kirjoitti...

Miksi sen metsämusiikin pitäisi olla surullista?
Eikö piispatasolla tiedetä, että iloon uskovaiset kansaa kutsuvat?
Esimerkiksi varpusten sirkutusta: Metsän laulajaiset - seniorilauluryhmä Varpuset esittää
https://www.youtube.com/watch?v=sCJltkwkWZI

intrigööri kirjoitti...

Suomessa ja varsinkin valtakirkossa on päätetty, että suomalaisilla pitää olla aina ankeeta, metsässä ja joka paikassa muuallakin. Vain matuilla ja vähemmistöillä, kuten suomenruotsalaisilla, saa olla lystiä.

Jos Suomesta löytyisi yksikin metsäpuuhamaa, oheisen videon tyyliin, sellainen pitäisi poliisin ja arkki-ankeuttajien valvonnassa heti purkaa. Lapset olisi siirrettävä sukupuolineutraalien tätien vahtimille leikkipihoille betonimuurien ja teräsverkkojen taakse.

https://www.youtube.com/watch?v=VUIKxe-RRTg