27.5.2019

Jyrki tulee, oletko valmis?


Taannoin pääministerin kovalta pallilta eu-komission pehmusteille loikanneen Jyrki Kataisen toimikausi likenee loppuaan. Kataisen suunnitelmia on paljon arvuuteltu, mutta ainakin yksi pyrky on totta: Katainen hakee Sitran yliasiamiehen tehtävään.

Korkeista julkisista tehtävistä toiseen loikkaillessa pitää olla tarkkana, ettei vahingossa päädy vaikka putsaamaan Ylen tv-tornia lumesta ja jäästä. Onnistuvan loikkaajan tulee tietää, mihin aikoo, milloin ja miksi.


Katainen tuntuu tietävän, sillä Sitrakin pönöttää ison rahakasan päällä. Juhlarahastolla on paljon hyvin epämääräisiä, mutta tietysti korkealentoisia tavoitteita, kuten maailman ilmaston pelastaminen.


Ehkä Katainen suorastaan haistaa tai näkee kuinka raha tai hillo hytisee ilmassa? 


Se on kai vähän samanlainen kyky kuin eräällä hyvin nuorella ilmastogurulla, joka on kertonut näkevänsä, miten hiilidioksidi väreilee ilmassa. Toivottavasti joku kertoisi sille nuorison esikuvalle, että ehkä se on vain lämpö, lämmin ilma, mikä väreilee ja sen voivat nähdä kaikki.


Blogilinkki ilmastoguruilun taustoista.



Lisäys 20.9.2019: Kataisen kissanpäivät jatkuvat kuin sitralla soitellen.


***


Jyrki Kataisesta ei tarvitse olla huolissaan, sillä kyllä Jyrki tietää, että Suomen pääministerin liksa ei oikein riitä. Jyrki tyrkkii vielä kaikenlaista kotomaamme maisemissa, ei epäillä sitä.



2 kommenttia:

Risto Jääskeläinen kirjoitti...

Olen kataisallerginen. Mitä pahaa minä olen tehnyt, että näin rangaistaan?

intrigööri kirjoitti...

Monetkin poliitikot aiheuttavat minulle allergiaa. Mutta nyt on mahollista, että saamme moniosaaja-Jyrkin takaisin Suomeen ja Jutan sinne Euroopan ytimeen komissaariksi.

Blogin juhannuskuvassa 2011 Jyrki ja Jutta tanssivat kreikkalaista. Nyt voisi olla vuorossa venezuelalainen joropo tai calypso vai onko se luurankotango Maduro?

Juhannuskuva 2011: https://intrigoori.blogspot.com/2011/06/juhannustanssi-2011.html