16.8.2019

Suomesta oikeusvaltio?

Viktor "Tuhmis" Orban ja  Antti "Reilu" Rinne.

Tänään tuli hoksittua sattuva mielipidekirjoitus Iisalmen Sanomista. Tuo kuusi kertaa viikossa ilmaantuva sanomalehti kuuluu osana mediayhtiö Keskisuomalainen Oyj:n konserniin.

Toisin kuin linkittämäni kirjoittaja, meikä pitää vielä Suomea oikeusvaltiona, josta puutteitakin löytyy. Hyvinvointivaltiota on saksittu silpuksi 90-luvun lamasta lähtien, mutta määritelmän tärkeimmät elementit ovat toistaiseksi ja onneksi kasassa. Valtiolla on kuitenkin pientä inhimillistä pilkettä silmänurkassa.

Sosialidemokraattien pomo Antti Rinne on tyypillinen lajinsa edustaja. Jo Mooseksen ajoista lähtien on totuttu siihen, että jonkin sortin sosialismi sopii, mutta demokratiaa käytetään vain tarvittaessa. 

Erimieliset ajetaan äkisti ja väkisin ulkopuolelle poliittisen eliitin leirin, vaalituloksista riippumatta, pois silmistä ja päätöksiä tekemästä. Tuollainen myös nk. Ruotsin mallin mukainen menettely pyrkii olemaan sama sekä kotimaisella että unionin tasolla.

Mutta mitäpä olisi suomalainen sosialidemokraatti pönöttämässä ilman EU:n lippua? Ei paljon mitään. Unkarin Viktor Orban, jota en nyt ala kehumaan, nauraisi kakkaiset suomalaisten demarien pullisteluille. Niin hän kyllä tekee nytkin. 

Tässä olisi linkki em. mielipidejuttuun.


***


Ps. Oikeusvaltion pitäisi toimia myös yksilön tasolla, jos meillä sellainen olisi. Linkitän blogiin, jossa kirjoittaja pohtii: Onko Suomi oikeusvaltio?

Te 12.4.2020: Pandemiakriisin jälkeiset velkaloukut purettava.


4 kommenttia:

J. Jörgensen kirjoitti...

Täyttä asiaahan Elonheimo kirjoittaa. Suomalaiskansalliseen tapaan ongelmien tunnistaminen ja julkistaminen ei vain aiheuta minkäänlaisia toimenpiteitä asioiden tilan korjaamiseksi. Tyydytään ehkä toteamaan, että näinhän se taitaa... Onko se ihan todella niin, että tarvitaan aseellinen kapina ja nykyisten päättäjen laajamittainen eliminointi, että jotain muutosta tässä puoluetoimistodiktatuurissa saadaan aikaan. Parlamentaarisesti ei mikään näytä muuttuvan vaaleista toiseen.

intrigööri kirjoitti...

Pääministeripuolueen ja muiden hallituspuolueiden vallankäyttö on Suomessa usein härskiä peliä. Perustuslaki näyttää nykyisin olevan vain hidaste tietyille pyrkimyksille, jolla kansanvaltaa sorsitaan. Semminkin tarvittaisiin totuuskomissiota aukomaan ketaleiden piilottamia salaisia kansioita viimeisten kolmen vuosikymmenen ajalta.
Reilu peli ja säädyllisyys hallinnon taholta eivät kovin usein kosketa kantasuomalaisia. Ehkä semmoiset ylellisyydet on varattu vapaasti tänne kaikkialta maailmasta liikkuville ja tänne asettuville, niille ns. rikkumattomien ihmisoikeuksien haltijoille?
Hallintokin on rankasti ylimitoitetu ja raskas, mistä vain yksi esimerkki on Rinteen hallituksen avustajasirkus. Ainakin Iltasanomat julkaisi tänään jutun paksusti palkatuista avustajista. Uskomatonta, mutta totta.

Nils- Aslak Näkkäläjärvi kirjoitti...

Hyvä kirjoitus oli. Tämä Hussein al- Taeen tapaus puolestaan osoittaa, että Suomessa on valikoiva sananvapaus. Meillä hallitsee Härkähasardilainen feminismi, joka on islamin haaraosasto.

intrigööri kirjoitti...

Fundamentalistinen feminismi on jihadismin kieroimpia muotoja. Se on tarkoitettu repimään sisältäpäin rikki järjestäytyneitä ja maailman tasa-arvoisimpia yhteiskuntia.

Kaikki kaaoksen ja pelon aiheuttajat ovat femi-jihadistien erityisessä suojeluksessa, kuten tietenkin tietyn sortin sekomamutkin.

Femi-demaritkin ovat lopulta bahoja basisteja, ne kaikki! Heh.