26.8.2019

Pelkoa ja kaaosta Pohjolassa


Viikonloppuna ammuttiin kahta poliisia, jotka saatiin maalitetuksi aseiden eteen ja uhreiksi valesoitolla. Poliisit ja mediamurmelit ovat kumminkin puhuneet omaisuusrikoksesta ja järjestäytyneestä rikollisuudesta, vaikka noissa yhteyksissä tekijät, ne ammattikonnat,  tuskin koskaan tahtovat virkavaltaa paikalle.

Terrori-iskultahan tuo Porvoon juttu äkkiä vaikuttaisi, mutta tiedä sitten. Suomalaista yhteiskuntaa halutaan horjuttaa. Kukaan ei ole enää turvassa, ei edes meillä arvostettu poliisi. Pelko ja kaaos yhteisöissä ovat pahisten tavoitteita. Mistä nyt olikaan kysymys, paha sitä on sanoa.

Toisaalta terroristitkin tehtailevat silkkoja rikoksia, koska raha. Jengi&huumerikollisuuteen kuuluvat toisten ja kilpailijoiden ammuskelut, joilla raivataan reviirejä ja herätetään pelkoa. Ammuskeluista ja räjäytyksistä saamme kuulla Ruotsista ja nyt jo lähinaapureistakin harva se päivä. Poliiseja ja palokuntaa ei sielläkään yleensä haluta mestoille.

Porvoossa poliisit sentään jäivät pahassa tilanteessa henkiin. Tekijät, kuulema ruotsalaiset veljekset, päätyivät kuvista päätellen tien laitaan polvilleen palvomaan käpälät pystyssä pyhää liikennemerkkiä lisäkilpineen. 

Poliisi pääsi ainakin esittelemään runsasta kalustoaan ja aseistustaan, mikä käy eteläisemmässä Suomessa äkkiä. Itä-Suomessa ja Lapissa tilanne olisi väistämättä toinen. Sekavaksi menee tämä nykyinen mualima. Rikollisia ja terroristeja ei enää välttämättä erota toisistaan, paitsi ehkä murhaluvuista. 

Runsasta väriä Pohjolaan tuovat pakolaiset ja elintasopakolaiset muuntuvat jossain kohti matkaa ketterästi siirtolaisiksi. Siirtolaiset ovat virallisen liturgian mukaan välttämättömiä näillä raukoilla rajoilla, joilla kantaväki lisääntyy heikosti kuin historiallisina nälkävuosina. Työvoimapulakin se nurkilla huutaa kuin höyrypilli.

Usein kaukaa tulijoiden ainoa osaaminen ja työperäinen taito saattaakin liittyä lisääntymiseen, mutta johan siinäkin hommassa pitää olla kykyä kerrakseen. Tosin tuommoinen toiminnallisuus edellyttää yhteiskunnalta melkoisia taloudellisia ja henkisiä panostuksia. Sellaisia voi tarjota asukkailleen, uusille ja vanhoille, vain järjestäytynyt ja toimiva yhteiskunta, jossa on tarpeeksi myös tuottavaa elinkeinotoimintaa. 

Läpeensä tyytyväiset ja erityisen viisaat hallituksessa bailaavat edushenkilömme, ministerikanisterit ja muut, ovat kertoneet meille tavallisille kuolevaisille, ettei pelolle saa antaa valtaa. 

Kaikista vaarallisimpia nyt ja aina ovat tietysti väärät mielipiteet, sekä vihapuheet ja -kirjoitukset. Tärkeintä on ylläpitää tasa-arvoa ja rikkumattomia ihmisoikeuksia elatusvelvollisuuksineen, jotka koskevat erityisesti turvapaikkaa hakevia siirtolaisia kaikkialta maailmasta. 

Jos tuossa oli jotain ristiriitaa, sitä ei saa jäädä hautomaan. Jotenkin noin ne suuret totuudet meille ystävällisesti kerrotaan. Joku ehkä muistaa paremmin ja ottaa siitä vaarin, kuten mummo päivätansseista.

Jotenkin ei oikein haluaisi jäädä odottelemaan lisää uutisia uusrikollisuuden saroilta. Vaan  minkäs teet? Päättäjät saavat tänne sitä mitä tilaavat, mutta kansa sen kärsii. Ja osin jo leipäjonojen limppuja järsii. Vaan eipä leipäjonojen EU-Suomi taida enää edes hävettää nykyisiä päättäjiä, sillä on olemassa niiin paljon tärkeämpiä asioita, joihin Suomi on sitoutunut vai olisiko parempi sanoa, että hirttäytynyt?


1 kommentti:

intrigööri kirjoitti...

Kattelin tuossa videolta, kun maikkarin rikostoimittajat pähkäilivät Porvoon poliisien ammuskelua. Ei sieltä kunnon selitystä irronnut, eikä irtoa täältäkään, mutta...
Olisivatko ruotsalaistuneet veljekset olleet parisen kuukautta paossa jotain pahaa uhkaa tutuilla kulmillaan Porvoossa? Jospa uhka ulkoa, sieltä ns. määrätyistä piireistä, jostain syystä paheni?
Veljesten ei auttanut muu kuin tekaista henkensä pitimiksi hätäinen keikka, mutta sen verran kova, että sillä varmasti pääsee poliisin suojiin ja sitten kalterihotelliin kohtalaiseen turvaan?
Laitapuolen kulkijat tekivät ennen ns. kilikalikeikkoja talvea vasten päästäkseen rannoilta pois linnan lämpimiin ja ruokiin. Ehkä Porvoon väijytyksessä ja sitten epätoivoisen näköisessä paossa oli kysymys vähän samasta asiasta, mutta roimasti kovennettuna?
Tämä arvaus ei sitten perustu yhtään mihinkään!