22.1.2020

Hyvä valinta?

Suomi-laiva pysyy vielä pinnalla.
Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) esittänee ministeriönsä kansliapäälliköksi  yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiää (vihr). Tällaista luonnollisten henkilöiden välisen tasa-arvon esitaistelijaa saatetaan hyvinkin tarvita feministihallituksen korkeissa tehtävissä.

Miksikö? No siksi, että miesvihaisen hallituksen kaavailema sukupuolinen syrjintä voisi mennä jopa liian pitkälle. Intrigööri luuli vielä vähän aikaa sitten, että rannikkoruotsalaisten puolueen oikeusministeri Anna-Maja Henriksson olisi kokeneena politiikkona viisikon järkinainen.

Taustalla on sekin muistuma, että myös rkp:stä saatiin takavuosina hyviä ministereitä, siis silloin kun politiikka oli vielä yhteisten asioiden hoitamista parhaalla tavalla, eikä vaikeaselkoista ideologista suhmuraatiota.

Nyt rva Henriksson näyttäisi olleen kiivaimpana vaatimassa lähisuhdeväkivallasta luettavien tuomioiden koventamista sukupuolen perusteella. Miehet pantaisiin sukupuolen perusteella oikeudessa valmiiksi huonompaan asemaan kuin naiset, jotka hekin saattavat harrastaa esimerkiksi elämäntoverin mätkimistä ja vieläkin pahempaa.

Sukupuoli ei ole valintakysymys, eikä se sellaiseksi toivomalla muutu. Jos maailma joskus veivataan väkisin täysin sukupuolineutraaliksi, kuten jotkut luulottelevat, ketä sitten syrjittäisiin? Tulisiko ehkä eugeniikka tai muu erottelu kehiin uudelleen?

***
Supomies, kuten Antti Pelttari (kok), lienee viherpiireissä vielä vähemmän suosittu ihmistyyppi kuin setämies. Sisäministeriö on silti perinteisesti ollut myös poliisiministeriö. Suomen sisäisen turvallisuuden tilanne ei ole enää lainkaan yhtä selkeä, mitä se oli vielä 10 - 20 vuotta sitten. 

Tuo johtuu myös ulkoisista syistä, kuten välillä rajusti kasvaneesta maahanmuutosta lieveilmiöineen. Täältä on myös ihmeen usein lähdetty sotimaan Syyrian ja Irakin terroristi-kalifaatin riveihin. 

Poliisityön ja maan turvallisuustilanteen perusteellista tuntemusta tarvitaan lisää sisäministeriössä. Politiikan pitää olla äänestäjille eli kansalle vastuullista toimintaa, eikä se ole pelkkää yleistä ilmastovastuuta tai ah ja öh, jaloa huolta globaaleista ihmisoikeuksista.

Blogeissakin on vuosien mittaan kirjoitettu usein Suomi-laivasta ja verrattu valtiolaivaa Titaniciin (kaput) , joka rysäytti jäävuoreen parhaalla ennätysvauhdillaan. Sikarikas eliitti juhli yläkansilla, mutta pian pelastusveneitä ei riittänyt kaikille tai niihin ei päästetty. Orkesteri sentään soitteli vastuullisesti kannella oppuun asti.

Suomella ei voi olla niin suurta omaa laivaa kuin Titanic. Täällä vain osataan rakentaa sellaisia. Nykyisestä sisävesien pienestä Suomi-laivasta näkyisivät sen pimeällä vastaan tullessa ensin kulkuvalot, punaista ja vihreää, kuten politiikassakin. Ylimpää erottuisi valkoinen valo, se on lähinnä värisokeita varten.



2 kommenttia:

Nils- Aslak kirjoitti...

Joskus 10- 15 v sitten Suomessa aiottiin tehdä ensimmäinen tutkimus naisten väkivallasta, mutta kaikki naisjärjestöt nostivat hirveän mekkalan ja aikoivat bokotoida kaikkea mahdollista. Se raha " kun olisi poissa miesten väkivallan tutkimuksesta".

Suomessa on siis ilmeisesti tehty tuhansia tutkimuksia miesten väkivallasta, mutta ei yhtään naisten väkivallasta. Poliisin mukaan tuo parisuhdeväkivalta on melko tasan. Ja vankilapsykologi Hannu Lauerman mukaan suomalaisten miesten väkivalta on vain tietoisesti ylläpidetty myytti, jolla saadaan paljon rahaa naistutkijoiden "kriittiseen miestutkimukseen".

Tuo Anna- Maija Henriksonni on pahin mahdollinen peto, millä rkp voi suomenkielisiä kurittaa. Tuo ehdotus naisiin kohdistuvan väkivallan tuomioiden koventamisesta on sitä tyypillistä feministimoskaa, jolla vedetään hommat aivan aivan äärimmäisyyksiin. Kuinka pitkään kepun miehet aikovat katsoa tätä mielettömyyttä!

intrigööri kirjoitti...

Taas oli Nils-Aslakin kommentti jäänyt jumiin sähköpostiin. Maililaatikko pitää näköjään käydä erikseen tarkistamassa, ilmoitusta saapuneesta viestistä ei läheskään aina tule.
Naiset harjoittavat myös pahaa henkistä väkivaltaa miehille erotilanteissa, joissa edelleen useimmiten lapsi tai lapset tuomitaan äidin huoltajuuteen. Useimmiten mies ei ole mikään hulttio, päinvastoin, mutta ei silti saa tavata lapsiaan, ei ehkä käytännössä lainkaan ja sehän rassaa julmasti.
Tuttujen porukassa oli oikein raastavia tapauksia. Onneksi omassa erossa exä työnsi tytärtä minulle useinkin viikonloppuisin ja lomilla. Koskaan en kieltäytynyt.