29.1.2020

Ceetä ja sinkkiä


Tavallisen talviflunssan torjunnasta saattaa olla nyt turha höpistä, koska kaikkien pitäisi jo kiltisti järkyttyä kiinalaisperäisestä korona-viruksesta. Vielä ehtii, ei se pelkääminen ole myöhäistä.

Korona-virukselle ei mahda itse paljon mitään, jos epidemia pääsee kunnolla leviämään, kuten se saattaa päästä. Flussan torjunta voi onnistua ja ellei, niin taudin oireita pitää jotenkin hoitaa, kun se iskee. Hoitokonsteihin ei kyllä osaa ottaa kantaa.

***
Tästä on jokunen vuosi, kun lukaisin jostain c-vitamiinin ja sinkin flunssaa torjuvasta yhteisvaikutuksesta. En ole ottanut vielä kertaakaan flunssarokotusta. Sekin taannoinen jonkin tipuepidemian sokeripalarokote, mistä terkkarin jonoissa jo tapeltiin, jäi hakematta.

Ceetä olen syönyt lisänä epäsäännöllisesti kauan, purkista, vaikka talvisin sitä saa hyvin myös isoista appelsiineista. Lisäsin sinkin ja otan sinkit yhtäaikaa ceen kanssa. Katselin eilen joitakin lehtijuttuja sinkistä ja ceestä. Olisi kuulema tärkeää syödä runsaanlaisesti  ja säännöllisesti tietynlaista sinkkiä. Tehokkain olisi kai imeskelytabletti, asetaatti-sellainen.

En kiistä kun viisaat neuvovat, mutta minulle tuo olisi liian monimutkikasta. Suosin markettien halpoja vitamiineja ja ravintolisiä, koska uskon niissäkin purkeissa olevan ihan oikeita aineita. 

Tänäkin talvena nieleskelen päivittäin vahvan cee-tabun tai -poreen. Sen ohessa heitän naamaan kaksi sinkkitabua, yhteensä 30 milligrammaa. Kerran päivässä. Siinä koko juttu. Pahoilta flunssilta olen välttynyt, joko tuurilla tai sitten sinkillä ja ceellä.

Ceetä saa halavalla, halvin on parin euron porepötkylä, jossa on tehoja tuhannen milligramman verran per annos. Halvin löytämäni sinkki on Rainbowin  15 milligramman sinkki, mikä maksoi viimeksi 3,95 euroa, purkissa on 120 tablettia.

***
Vitamiineja ja niiden vaikutuksia tutkitaan kai melko vähän, koska laillistettujen medisiinareiden munkkikuoro aloittaa hyminänsä heti, jos ja kun kehutaan muita kuin lääkäreiden & reseptien takana olevia lääkkeitä tai lääkintöjä. Munkkikuoro saa minun puolestani olla oikeassa ja usein se onkin. Varmasti ravintolisien ja ns. hoitomenetelmien valikoimassa riittää turhakkeita.

Sekin kyllä tulee mieleen, ettei oikeita teollisesti valmistettuja lääkkeitä ole ollut olemassa kuin satakunta vuotta. Asperiini oli kai ensimmäinen ns. oikea lääke. Sitä ennen pärjättiin sillä mitä pillereitä pyöritelevät apteekkarit missäkin saivat aikaan tai sillä, mitä isomummi oli jostakin kuullut.

Vanhan kansan joukossa oli myös luonnonlääkkeiden, lähinnä yrttilääkkeiden osaajia, joita mm. kirkkopelletkin ylimaallisessa viisaudessaan jaksoivat vainota. Itsepäisimmät kansanparantajat taidettiin jopa käräyttää noitina roviolla. 

Toki osa tuosta kansanihmisten parantamistaidosta on ollut huuhaata, missäpä lajissa ei niin olisi. Toisenlaisiakin kertomuksia on, koviakin juttuja.

Tuli näistä vitamiineista postailtua ennenkin:  
https://intrigoori.blogspot.com/2011/10/vitamiinit-vaarassa.html

***

Ei kommentteja: