11.4.2020

Mielenkuvituksia

Koronalääkettä ja rokotettakin odotellaan jo kovasti.

Kyllä poliitikoilla on paitsi alati pitävä ote leipälajiinsa eli mahdollisuuksien taiteeseen, myös huikea mielikuvitus. 

Nuorekas femakkohallituksemme on hyvinkin herkästi kertoillut, jotta varautuminen korona-viruksen uhkiin on ollut riittävää. No, eipä tietenkään ole ollut. Ei pandemian varalta ole voitu, eikä ainakaan osattu harjoitella ei meillä Suomessa, ei naapurimaissa, eikä paljon muuallakaan. 

Nopeasti noussutta pandemiaa on onnistuttu tehokkaasti rajoittamaan vain jossain nohevilla itämailla, missä on on oikeasti otettu opiksi takavuosien epidemioista. Onneksi meilläkin on käytännön toimenpiteissä pitänyt turvata ammattilaisiin eli osaaviin terveydenhuollon tekijöihin, minkä takia taudin torjunnassa on päästy edes kohtuullisiin tuloksiin.

Poliittisten päättäjien mielikuvitus kulkee taas etukenossa käytäntöön nähden, koska nyt voivotellaan jo, ettei mahdollisesti tulevaa viruslääkettä tule riittämään kaikille tarvitsijoille, ei ainakaan heti

Ehkä näin pääsee taas käymään, kuten suojavarusteiden puutteessa, vaikka  toimivaa yhtä lääkettä tai rokotetta ei edes vielä ole työkalupakissa eli lääkäreiden laukussa? Aikaa varautumiseen kuitenkin olisi, edes teoriassa.

Ei kai tässä auta yhden harvakseen ajattelijan kuin toivoa, että kevät toisi mukanaan muutakin kuin maalarin, hampparin ja rakennuksille hanslankarin. Josko koronavirus voisi pian hiipua, kun luontokin uudistuu. Ehkä elämä palautuu vähitellen takaisin oikeisiin uomiinsa? Saa sitä sentään toivoa, vaikka ei uskaltaisi isosti mielessään kuvitella.



3 kommenttia:

Nils - Aslak kirjoitti...

Tämähän on täysin naurettavaa, Suomi on ainoita maita Euroopassa missä ei pystytä testaamaan, eikä ole hengityssuojia!

Ensi viikolla tulee taas lasti maskeja Kiinasta. "Emme tiedä mitä tulee" , sanoo Huoltovarmuuskeskuksen uusi johtaja. Onko kahvinsuodattimia kuminauhalla?

Olisko mahdotonta ottaa yhteyttä kiinalaiseen laboratorioon ja värvätä sieltä henkilö valvomaan. Niitä labroja on Kiinassa tuhansia ja vaikka suurlähetystöjen kautta hoidetaan, jos ollaan täysin avuttomia. Voisko onnistua ja sen rienuvoiton jälkeen Tytti Tuppurainen olis vaikka alasti Voguessa.

intrigööri kirjoitti...

Kyllä minä tarjoaisin moraalisen lastensuojelunkin takia toveri Tuppuraiselle nätin suomalaisen biotuote & paperimekkosen, kun se kumminkin tahtoo lehtikuviin. Ei se ihan Voqueen pääse.

Päässä Tytillä voisi olla samoista matskuista tehty kiva kokopääpipo silmänreikineen, joiden päälle sopisivat rillit tai aurinkolasit. Sehän olisi samalla myös läähätyspärskeiltä suojaava asu näinä vaarallisina aikoina. Vastaavia uusiutuvia älyllisiä vaatteita varmaankin tilattaisiin suomalaiselta bioteollisuudelta maailmalle niin, että Finnairin rahtikoneet saisivat lentää siivet notkuen.

Suuttuisikohan suurtoveri Xi pahasti jos Suomi tilaisi uusia maskeja esimerkiksi Taiwanista tai vaikka Singaporesta? Ehkä saataisiin sitä, mitä tilataan? Ulkokanisteritoveri Haavisto ei kai huolisi Taiwanista edes toimivaa viruslääkettä, jos sieltä sellaista saisi.

Suomi on kyllä uskomaton maa, kun verrataan virallista Suomea ja meidän tavisten arkisista Suomea. Byrokratiusten mielestä meillä on aina kaikki aina hyvin, eivätkä poliittiset häirintävastaavat sallisi päättäjien arvostelemista, ettei niille tulisi paha mieli.

intrigööri kirjoitti...

Poliittiselle uusaatelistollekin saisi Suomesta uusia ihquja releitä, keisareista en tiedä.

https://yle.fi/uutiset/3-7885582