30.4.2020

Suojaako nikotiini virukselta?


Nikotiinipurkkaa ilman jytää.

En tiedä, suojaako. Mietin vain, jotta joko lopulta tupakista löytyisi jokin selkeä hyöty nikotiiniriippuvaiselle immeiselle?

Ranskassa ja Kiinassakin kuitenkin epäillään, että nikotiini saattaisi estää koronavirusta leviämästä kehossa eli pääsemästä soluihin.

Lääkintähenkilöt molemmissa maissa ovat kuulema runsaasti tupakoivista potilaistaan huolissaan, siellä istuessaan terveystuolissaan, vaikka he eivät edes pelottele väittämällä, että tupakoitsijan oma päivälaskuri sanoisi jo kohta poks. Päinvastoin, tilastoinnin mukaan yllättävän vähän tupakoitsijoista näyttäisi sairastuvan koronaan.

Tupakkiin, kahviin ja wiinaksiin liittyvät asiat ovat käyneet meikälle tutuiksi jo kauan sitten. Useimmat noista ongelmista ovat tältä puupäältä jo ohi, mutta eivät ihan kaikki.

***
Takavuosina tympi, kun oli oltava mukana työpaikkojen terveysjutskissa ja sai kuunnella samat jorinat vähintään kerran vuodessa. Terveystädeistäkin joka ikinen intti siitä, miten kauhiaa se on, että sinäkin tuhoat kahvilla... Ai niinkö  monta kupillista joka päivä, eikä ollenkaan aamupuuroa... itseäsi.

Niin se vain oli, että jos satuit epähuomiossa nielaisemaan jotain terveysravintoa, senkin sai pilattua kietaisemalla naamaansa kupillisen tai pari kahvia. Kotonakin silloinen kumppani kotkotti noita samoja höpinöitä. Siis siitä, miten kofeiini tappaa kehosta kaiken hyvän ja terveellisen. Nikotiinia ei aina mainittu, sillä myös kamu poltteli.

***
Oli se sitten aikanaan melko mukavaa esitellä siellä ja täällä epäuskoisille ensimmäisiä julkaistuja uutisia kahvin hyvistä terveysvaikutuksista. Tässä olisi vielä yksi lajissaan.

Eikä sitten laiteta kattia mikroon kuivamaan eli ei aleta koronan pelossa tupangia polttamaan! Voihan nikotiinin terveellisyyden todistaminen olla vielä monen mutkan takana, jos se ollenkaan onnistuu.

Hoksin muuten kauppakäppäilyllä tällä mäellä uuden 5G-maston, siltä se ainakin näyttää. Samalla muistin, että 5G:n väitetään aiheuttavan mm. hengityksen vajaatoimintaa. Sitä samaa, mitä koronaviruskin aiheuttaa tai ainakin korostaa.

Kylläpä tuntui heti pahalta. Tai oli ainakin tuntuvinaan. Kaiken tämän korona-sekavuuden keskellä olisi hyvä, jos voisi jollain järkevällä testillä tietää, onko ehkä itse jo sairastanut tuon virustaudin lievässä muodossa. Erilaisia kummallisia oireita tuntuu porukasta löytyvän ja jotkut oireista ovat jatkuneet pitkään, viikkokausia ainakin.

Lisäys 9.5.2020: Tupakka on nykyisin myös hyötykasvi ainakin proteiinien kasvatusalustana.

Lisäys 9.6: Tosi on, jotta tupakointi saattaa suojata koronalta! Vai miten tosi se lopulta lieneekään?


***

2 kommenttia:

Kalevi Nissila kirjoitti...

Museoiden kertomaa TV10 -kanavalla oli lehtijuttu kakkosrähinän ajalta. Amerikassa Atlantin puoleisessa rannikkokaupungissa oli yksi kirjoittanut lehteen, että hän on saanut saksalaisten aiheuttamaa sinappikaasun oireita ja varoitti muitakin tästä. Selosti vielä mitä nämä oireet olivat. Ei kestänyt kauaa, kun lehteen ilmoittautui kymmeniä muitakin, jotka olivat saaneet samoja oireita. Yksi lääkäri päätti tutkia asiaa tarkemmin. Ilmeni, että saksalaisia sukellusveneitä alueella ei oltu havaittu sinappikaasusta puhumattakaan. Tällainen kollektiivinen mielenhäiriö on esimerkiksi joukkopsykoosi.

intrigööri kirjoitti...

Sotakaasujen pelko oli varmasti aikoinaan todellista. Suojavälineitä oli tehty myös eläimille ja lapsille. Jokainen sodan isompi osapuoli oli kehittänyt ainakin yhdenlaisen kaasuaseen, joita ei sitten onneksi toisessa rähinässä käytetty.

Tämän koronaviiruksen oireiksi on viime kuukausina julkisuudessa määritelty vaikka mitä. Eipä ole ihme, jos joukkopsykooseja ilmenee. Kyllä tuo koronatauti pirullista sorttia.

Kehittelen tässä teoriaa, minkä mukaan taannoin tähtienvälisestä kaikkeudesta meidän aurinkokunnassamme piipahtanut Oumuamua -mikälie kävi varoittamassa ihmiskuntaa tulevasta tuhosta. Universaalien vitsausten ajan aloitti koronavirus. Vain tosiuskovaiset sijoittajat voivat enää pelastua...