28.4.2020

Mulla oli jo Corona

Esa Pakarinen ja Corona Mark II.

Oli mullakin Corona, jo kaukaisella 70-luvulla. Toyota Corona oli aikoinaan jokaiselle autoista tietävälle tuttu malli. Japsiautoissa ei 60 - 70-luvulla ollut aina paljon kehumista, mutta vuosi vuodelta ne kehittyivät ja vastasivat pian tavan vaatimuksia ajo-omituisuuksiltaankin.

Vielä 70-luvulla kaikki autot eivät olleet hyviä ja turvallisia ajettavia, vaan mm. tuuli ja urat saattoivat viedä autoa enemmän kuin sen kuski. Coronan muistin, kun jossain kuukkelin kuvahaussa tuli vastaan Severi Suhonen eli Savon suurviihdyttäjä Esa Pakarinen uutta autoaan mainostamassa. Uutuus oli samanlainen kuin minulla, väriä myöten. 

Esa on kuvassa sen verran auton maskin edessä, etten näe, oliko sen Corona Mark II:n mallikin ihan sama, minulla se oli 2,3-litraisella kuutoskoneella. Toinen versio olisi ollut 2,6 -litrainen kutonen. Nelikot olivat 2-litraisia.

Olin omaan Coronaani hyvinkin tyytyväinen, oli se kyllä vähän kallis, vielä ostaessa vuoden vanhanakin. Corona oli siihen aikaan hyvissä jousissa, tukeva ajettava, kiihtyi sähäkästi kuin Covid 19 ja kulki ihan riittävästi. 

Monista muista nuoren hempan kaasujalalla pääsi ohi, jos tahtoi, mutta ei bensapumpuista. Kerran pysäsi polliisi, oli nääs päällä jonkin muka energiakriisin aiheuttama tyhmä yleinen kattonopeus.

Eikä tässä vielä tiedä, saanko uudestaankin Coronan. Sillähän sitten saattaisi päästä vaikka taivaaseen vai mihin meidät vanhat kävyt nykyisin kyyditään?

Coronaa oli 1960-luvulla maaseudulla taksinakin.

***

Ei kommentteja: