16.7.2020

Älä sano, älä kirjoita!


Sana vieraslaji aiheutti somehärdellin ja myös kantelun hiippakunnalle Ilmajoen seurakunnan sunnuntaisessa messussa. Näin kävi, vaikka kovasti pahennusta herättäneessä tekstissä todetaan, että "ei ole vieraslajia, ei täällä, eikä siellä".

Vieraslajeista ei sitten enää kannata paljon jutella. Tuhmia sanoja ovat esimerkiksi vieraslajiset: mölysammakko, puistopökkösieni ja kaspianmassiainen.

Noista ja monista muista vieraslajeista on parasta pitää mölyt mahassa, koska niistä puhuminenkin saattaisi johtaa vaikka tutkintapyyntöön polliisille, ainakin jos joku olisi tai olisi joskus ollut sellaista möläytystä todistamassa.

Vielä huonommin suusta tai muuten julki päästettäviksi sopinevat mm. seuraavat haitallisiksi vieraslajeiksi luetteloidut sanat: hörtsätatar, karvakanadanpiisku, rikkanenätti, tahmavillakko ja rantataskurapu.

Vieraslajit ja haitalliset sellaiset ovat kuitenkin oikeassa maailmassa todellisia. Vieraslajit aiheuttavat maailmalla paikoin paljon vahinkoa ja kaikkiaan jopa miljardien kustannuksia, kertoo Wikipedia.


***

Ei kommentteja: