22.7.2020

Paljon ilmaa paketissa


EU:n ehkäisyvä.., eikun elvytysvälineestä pitää köyhien olla kaukana, sillä miljardin euron mällejä milloin mihinkin tarkoitukseen tuntuu euroeliitillä riittävän. Osalle ökyrahoista yritetään vasta nyt löytää joitakin järkeviä käyttötarkoituksia, kuten Suomelle luvatulle ilmastomiljardille.

Mahtaakohan EU:n 750 miljardin elvyttelypaketissa olla paljonkin sitä ihtiään eli  ilimaa, sillä noista kaikista velkarahoista peräti 40 prosenttia pitäisi käyttää ilmastotoimiin. Noista toimista ei pääosin ole tietoa, mutta kuulema joitain rahoitusaikataulujakin on jo päätetty. Hötkettä ja hökellystä siis on luvassa, eikä semmoisesta sählingistä koskaan hyvää koidu.

Koko unionin järkyttävän kokoisen rahoituspaketin olisi oikeasti voinut kasata suunnilleen puolet pienempänä, jos koko pakettia edes tarvittiin. Ilmastotoimilla ei oikeasti voi olla hirmuista kiirettä, koska kokonaisuudessa sellaisten toimien vaikutukset ovat yleensä hitaita ja mitättömiä. Harkinta olisi aina paikallaan.

Jos voisi olla varma siitä, että sikakalliiksi tuo elvyttely tulee, mutta ollaan  hyvällä asialla. Vaan ei taideta olla?

Linkki Ylen juttuun.


***

4 kommenttia:

Nils - Aslak kirjoitti...

Lue Ari Alsion kirjoitus US-puheenvuorosta, kansa rupeaa olemaan jo vihainen. Arto Luukkasen kirjoitus poistettiin kokonaan.

Viimeisen puolen vuoden aikana ilmastopäästöt ovat vähentyneet miljoona kertaa enemmän kuin mitä Suomen hallitus saisi aikaan valtavilla veroilla.

Idiootti Tytti Tuppurainen haaveilee silti jo lentoliikenteen palautumisesta. Suomen kautta lentäisi taas 10 miljoonaa kiinalaista Eurooppaan ja päinvastoin. Tänne ei jää muuta kuin laskennallinen saastekuorma.

Hallitus haluaa vain kerätä maaseudulta miljardeja Helsinkiin, joilla rakennetaan design ja arkkitehtuurimuseoita. Tyhjillään seisoviksi.

intrigööri kirjoitti...

Mitenhän paljon nää mariinit, tuppurat ja muut ämmelit ehtivät vielä tehdä silkkaa vahinkoa Suomelle ihan vain silkkaa kiukuttelevaa omapäisyyttään. Pitänee vielä alkaa EU-fantastikoksi ja ruveta ruinaamaan unionilta osavaltiolle kuvernööriä. Tolkku se olis huonompikin tolkku.

Alsiolla on aina ollut järki mukana pelissä, Luukkasen juttua en ehtinyt lukea ennen sensuuria. Jos on totta, kuten ylenanti kertoo, että 40 prossaa koko hurjasta elvytyspaketista on tarkoitettu ilmastokouhutuksiin, hulluina ne meittii mualimalla pittäävät. Ja oikeassa ovat, ei tää ole enää tervettä maan hallintoa.

Paljon parjatut kreikkalaiset, italialaiset ja muut etelän vetelät sentään ovat aina yrittäneet pitää oman maansa ja kansansa puolia. Meidän pöyhkeä akkavaltamme ei edes ymmärrä, mitä sellainen meininki voisi tarkoittaa.

Suomi kasaa kaiken aikaa aasin rattaille liian isoja menokohtia ja takausvastuita. Kohta aasi nousee ilimaan ja rattaat jää siihen. Sekö on sitten aasin (eli kansan) mieleistä ilmastotyötä?

Risto Jääskeläinen kirjoitti...

Valitettavasti minä koen olevani taloustyhmä, joten mitään järkevää tuskin pystyn raha-asioista sanomaan. Vaan kyllä EU:n pyrkimys johtavaksi ilmastonvakioijaksi on hyvää kyytiä toteutumassa. Tuloksena saattaa olla kiinalaisten ulkoilmamuseo, mutta ei siitä paljon päästöjä sitten tulekana, ellei niitä kiinalaisia lasketa, jokta käyvät ihmettelemässä.

intrigööri kirjoitti...

Meikä on ilmastotyhmä, eikä pysty puuttumaan lajin teoriapuoleen. Yritän kuitenkin sanoa ilmastostakin jotain muuten kuin koululakkoilemalla erään tytsyn tapaan.
Urkkihan taisi sanoa NL:n Hrustseville, että Suomi säilyy markkinataloutena, vaikka koko muu maailma muuttuisi kommunistiseksi. Hrustsehvi lupasi silloin tehdä Suomesta kapitalismin ulkoilmamuseon.
Jospa Suomesta tulisi yksi viimeisistä puhtaan ilmaston maista mualimassa, vielä näyttäisi aika hyvältä. Kiina pysyy kanssa puhtaana, tietysti.