5.12.2020

Mamuista ei mamukysymystä?


Helsingin pormestarin apulainen Nasima Razmyar totesi, ettei vieraskielisten maahanmuuttajien vahvasti korostuneesta osuudesta koronatartuntojen määrässä voi tehdä maahanmuuttajakysymystä.

THL kertoi mennä viikolla, että vieraskielisten osuus kaikista koronavirustartunnoista on Suomessa noin 25 prosenttia, vaikka vieraskielisiä on koko väestöstä vain 8  prosenttia. Maahanmuuttajataustaisten ihmisten rankasti ylisuuri osuus koko väestön virustartunnoista todettiin jo keväällä. 


Asioista pitää puhua niin kuin ne ovat, sanoo Razmyar, mutta tätä asiaa ei voi viedä Razmyarin mielestä "tällaiseksi maahanmuuttokysymykseksi". 

"Tämä on globaali ilmiö ja eri puolilla Suomeakin ja eri väestöryhmissä sairastetaan." 

"On ihan selvä, että ketään ei pidä leimata", apupormestari sanoi.


***

Tämä menee jo ko. MTV:n uutisen ohi, mutta jotkut, kuten tämä Razmyar, ovat kyllä herkästi leimailleet suomalaisia rasisteiksi. 

Vieraskielisten ja vierasmielisten asukkien toimeentulosta verorahoillaan vastaavien suomalaisten kanta-asukkaiden joukossa on varmaankin jokin määrä rasisteja. 

Pitäisi silti olla kaikille selvää, ettei ketään, eikä tolkun syistä maan suurinta väestöryhmää pidä ikävästi leimata. Siis ei pitäisi.

***

2 kommenttia:

Risto Jääskeläinen kirjoitti...

Taas semmoinen juttu, että kaipaisi peukutusmahdollisuutta. Sehän olisi lyhyt ja ytimekäs tapa viestiä hyvästä jutusta.

Vaan nyt kun aloin kirjoittaa, niin linkitämpä HS:n artikkelin tähän:
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007660378.html

Tuossahan Tegnell takaa, etteivät maahanmuuttajat levitä virusta. Kyllä kait se sitten uskottava?

intrigööri kirjoitti...

Tietyistä maista Suomeen lehahtaneita muuttajia ei saisi koskaan epäillä mistään ikävästä, muuten sitä on kyllä tuhma.

Tästä on jo kauan aikaa, mutta joku silloisista US:n toimittajapojista kauhisteli äimän kägösenä, miten joku raastisti voi luulla, että maahanmuuttajat muka veisivät suomalaisilta asuntoja.

Eihän semmoinen ole mitenkään mahdollista. Muuttajat eivät myöskään levitä viruksia, koska hra Tegnell ei ole antanut siihen lupaa! Eikä Razikka.

Peukutukselle olisi kyllä käyttöä blogeissa, vaan kuukkelissa se ei toimi.