11.12.2020

Sanna pelasti ilmaston!


Marin.

Suomen Sanna Marin saapui Prysseliin, sopu syntyi ja ilmasto pelastui. Eikä koko jutska tällä kertaa maksa kuin 1,8 biljoonaa. 

EU:n yhteinen päästötavoite on kuulema Marinin mielestä Suomelle myös suuri taloudellinen mahdollisuus. Ei kuitenkaan kerrottu, mahtoiko pm tarkoittaa voiton tekemistä vai uusia jättikustannuksia.

Eikä kai haittaa, jos EU:n talous samalla tikahtuu. Jalo tarkoitus pyhittää kaiken, kuten on totuttu suomalaisessakin politiikassa. Tarkoituksen jaloudesta päättää hallituspuolueiden enemmistö.

Suomalainenhan on sisukas. Jos leipä loppuu kesken, syödään leivoksia ja kynsiä! Jos tulee kylmä, laitetaan lisää hurstia niskaan.

Unkarin Orban näyttää alempana pikkukuvassa sormillaan, miten vähän unionin pakkopulla reippaille pustan pojille merkitsee. Prysselin känttyä ei Unkarissa paljoa maistella, vaikka siinä on makeeta marenkia päällä.

Orban.

Pääasia kuitenkin on, että kaikilla on lystiä, kuten herroilla ja armollisilla rouvilla aina on, siellä EU:n herkkupatojen ja -kattiloiden ääressä.

EU-huippukokouksessa on kuulema paremmat mahdollisuudet kiristää EU:n ilmastotavoitteita, kun rahoituspaketista syntyi yksimielisyys. Siis unioni kiristää ja kuristaa kansalaisia yhä ronskimmin ilmaston nimissä. 

Viis töistä eli heikkenevästä kilpailukyvystä maailmalla esimerkiksi Kiinaan ja Yhdysvaltoihin nähden!

Suunnitelman mukaan EU vähentäisi hiilidioksidipäästöjään vuoteen 2030 mennessä 55 prosenttia vuoden 1990 tasoon verrattuna. Unionin tämän hetkinen tavoite on 40 prosenttia. Loistavaa EU!

Tämä lyhyt tiivistelmäjuttu saattaa kaivata tarkennuksia. Ehkä kannattaa tutustua uutiseen ao. linkityksen takana? 

Tässä linkki TS:n juttuun.

***

Ei kommentteja: