14.12.2020

Suomi nousuun älypipoilla!

 

Älypipo Impivaaran 
alkuasukkaalla.
Uudistettua uusintaa: Taifuuneista, tulvista ja metsäpaloista pahoin kärsineestä Australiasta kantautuu loistavia uutisia. Lajitoverimme maapallon toisella puolella eivät ole lannistuneet, vaan ponnistelevat keksintöineen edelleen koko ihmiskunnan parhaaksi itseään säästämättä ja tavoitteistaan tinkimättä, jms. 

Uutisyle kertoi (2011) , jotta sikäläiset pussi- ja myssytieteilijät ovat kehittäneet oikean toimivan mietintämyssyn. Pelle Peloton teki idean aikoinaan tunnetuksi, tosin siinä oli lintuja ja muitakin lisukkeita mukana. 

Jotkut linnuista ovatkin luonnossa osoittaneet yllättävän paljon toiminnallista älykkyyttä. Emmekä edes tiedä, mitä ne siipiveikot keskenään pähkäilevät ja juttelevat. Niin ja mitähän linnut ajattelevat meistä?

***
Tänään marraskuun lopulla 2016 Yle kertoo, että masennusta voitaisiin hoitaa ja parantaakin johtamalla nuppiin myssyn kautta pientä tasavirtaa. Ehkä äly samalla säkenöisi vikkelämmin? Siitä jutussa ei tosin kerrota mitään. 

Nyt kerrotaan: Ylen uutiset on näemmä seurannut älypipoilun kehittymistä, kuten kunnon uutisseurannassa pitääkin, ja kertoo nyt joulun alla vuonna 2020, jotta  Turussa älypipoista on saatu hyviä tuloksia ainakin masennuksen hoidossa.  Linkki juttuun.

***

Tosielämän mietintämyssyn teknologia on yksinkertainen, kuten usein on laita kaikkein parhaissa keksinnöissä: Nuppiin vain johdetaan hiukan sähköä parilla piuhalla ja pääpannalla, mikä kiinnitetään pään ympärille kuminauhalla. Ajatteleva ja tiedostava ihmisyksilö voi mainiosti piilottaa mietintämyssyn tavallisen pipon tai lippiksen alle.

Mietintämyssyn kautta johdetaan sopivasti tasavirtaa päähän ilman mitään kallonporauksia, siruistutteita ja kompuuttereita. Virran vaikutuksesta ihmisen oikea luovuutta ja kekseliäisyyttä harrastava aivopuolisko stimuloituu. Samaan aikaan vasemman aivopuoliskon tieto- ja älyvarasto tilapäisesti hiljenee. 

Kyllä mietintämyssy on jokseenkin vakavasti otettava laite, kuten tämä!

***
Intrigööri suosittelee suomalaisille päättäjille, kuten poliitikoille, etujärjestöjen agenteille ja muille lobbareille pikaista yhteistyötä australialaisten myssytieteilijöiden kanssa. Ellei patenttisotkuja synny, laitetta voitaisiin valmistaa Suomessakin nopeasti suuria määriä.

Bisnespuolella keksintö lieneekin jo huomioitu, sillä aika monia bonarien ja provikoiden perässä juoksijoita on viime aikoina nähty karvahatut ja pipot tiukasti korvilla. Tavallisesti he liitävät hiusgeelit ja älykapulat paljaina paltsusta, pubista ja porschesta toiseen. Mietintämyssyt ne siellä piilossa hehkuvat punaisina, uskokaa pois! Vai onko se vain pakkasen aiheuttamaa punoitusta naamassa?

Voi vain kuvitella sitä silmien loistetta ja uusien ideoiden älykästä säihkettä, kun kansanedustaja tai ministeri kimmahtaa jalkeille mietintämyssysession jälkeen torkkupeittonsa alta ja säntää eduskunnan kuppilaan kertomaan saaneensa siitä sun tuosta asiasta aivan uusia näkemyksiä. Siinä jäävät pottumatin ideahiihtoreissut toiseksi.

Sopii olettaa, että luovuus kukoistaa ja yhteistyökykyä löytyy Suomen pelastustalkoisiin puoluerajoista riippumatta. Keskinäinen kauna, kateus ja vallanhimo väistyvät yhteisten suurten tavoitteiden tieltä. Suomi ikäänkuin siirtää auvoisen tulevaisuutensa perästähiihtäjien pulkasta eteen umpihankea raivaamaan. Tai jotain siihen suuntaan.

Australialainen mietintämyssy voisi hyvinkin pelastaa Suomen, jolla on edessään suuria haasteita aina siitä lähtien, mitä valuuttaa käytämme sen jälkeen, kun ikiviriili Silvio Berlusconi joutuu väistymään ja saapasmaan todellisuus siirtää kerralla kreikkalaiset ja irlantilaiset nallekerholaisten sarjaan. Ai missäkö? No, siinä kuulema holtittomassa taloudenpidossa, ylivelkaantumisessa ja kaikenlaisessa suhmuroinnissa tietenkin.

***
Intrigöörillä on sähkömyssy vasta tilauksessa ja jos se viipyy, äkkiähän tuommoisen itsekin väsää. Mietintämyssyä odotellessa on vain käytävä vitamiinipurkilla ja vastentahtoisilla kävelylenkeillä dementian torjumiseksi. Rautaakin pitää nostella. Sisäisiä yömyssyjä ei enää nykyisin uskalla ottaa, kun lääkäri ne kielsi jo kauan sitten.

En tiedä, mitä suosittelen keväällä, jos myssyttely alkaa siihen mennessä vaikuttaa. Nyt hatun alla tuntuu siltä, että Suomessa kannattaa palata markkaan, mutta ei enää siihen ikäloppuun mummon markkaan, sillä huterohan se mummo alkoi jo olla.

Kun takaisin markkaan siirtyminen lopulta pakon edessä tehdään, tehkäämme se viisaasti. Sitokaamme jälleen kerran, lastuna maailmanhistorian vuolaan virran kuohuissa kohtalomme vahvaan Saksaan ja tulevaisuuden uuteen Saksan markkaan! Suomea odottaa silloin fantastinen tulevaisuus! On tietysti olemassa muitakin mahdollisuuksia.

Australiasta olemme saaneet viime aikoina paljon hyvää, kuten Wikileaksin. Nyt on mietintämyssystä tulossa globaali brändi. Mitähän seuraavaksi? Päivän uutisissa kerrotaan myös, jotta korvien kautta kaaliin ohjattava kirkasvalo saattaa lievittää kaamosmasennusta yhtä hyvin kuin tavallinen silmien kautta annettava kirkasvalohoito. Intrigööri ei ole seurannut alan tuotekehittelyä, mutta miksi ei voisi yhdistää tavallisia nappikuulokkeita kirkasvalokuulokkeisiin? 
Lisäys: IBM:n milli x milli tietokoneita, vaikka älypipoiluun.

Entä älymyssyn, masismyssyn, kuulokkeiden ja kirkasvalohoidon yhdistäminen? Kun kirkasta valoa on aikomus johtaa korvien kautta ajatteluelimeen, kai kyllin vahva valo heijastuisi kallonkin läpi? Myssyyn vain vahvaa valoa vai pitäisikö käyttää ylikuumenemisen estämiseksi suojana vanhanmallista kampaamon tukankuivaajaa kylmäpuhalluksella, sellaista isoa tötsää kuin nurinpäin käännettyä ämpäriä tai saavia?


Ps.  S. Marinin kuulapäähallitukselle voisi tilata Turusta kivat aatteenväriset  älypipot ja ehkä koko eduskunnallekin. Pitäisihän poliitikoilla olla edes jotain älyä!

***

Ei kommentteja: