14.4.2021

Bidenistä sotasankari?


Tämä on viuhkasalama, jollaisia me maapallon asukkaat emme juuri
näe, koska valo vain välähtää lyhyesti ukkospilvien päällä 
40 - 90 km:n korkeudessa. 

Viuhkasalamia ja muita erikoisia ilmestyksiä tarkkaillaan
jo myös ylhäältä alaspäin ISS-avaruusasemalta.


Koska en osaa lopettaa tätä blogia, sitä täytynee toistaiseksi jatkaa. Kaikki isot  muutokset omassa elämässä ottavat aikaa, jos muutos edes koskaan onnistuu.

Kauan kesti omalla kohdalla sekin, että pääsin edes pösilöryyppäämisestä eroon. Nyt koko suuvesipuoli on jo melkein unohtunut. Tässä on saanut reilun vuoden ajan ihmetellä sitäkin, miten ihmeessä sain mennä keväänä tupakinpolton poikki. Mutta onneksi edes yskä jäi.

Intrigööri on ollut kevyellä ranteella kirjoiteltu poliittispainotteinen blogi, omasta mielestä huumorihöysteillä, enkä alaa kinaamaan tosikkopoliitikkojen kanssa siitä, mikä on huumoria. 

Siis jatketaan, pääosin niillä höysteillä, mutta ei unohdeta kokonaan politiikkaa, sillä se on ehtymätön voimavara myös huumoripuolella, vaikka ei itkukaan ole aina kaakana.

***

Viime aikoina olemme saaneet porukalla hämmästellä sitä, mitä toveri Putin meinaa, kun se kippailee junalasteittain vielä melko soivan näköistä sotaroinaa ratojen ja teiden varsille lähelle Ukrainan rajaa. Siis mitä se ukko meinaa ja miksi?

Pienellä pähkäilyllä selvisi sekin, että Joe "Hurja" Biden tahtoo historiaan merkittäväksi pressaksi. Sellaiseksi tulemiseksi tarvitaan usein sotasankariutta. 

Joella on virkansa takia kauhian iso pyssy ja kuten hänen edeltäjänsä sanoi, hienolla pressan pöydällä on myös toimiva ydinasenappi. 

Ehkä varoitteleva Biden kumminkin satsasi  nyt pelimies Putinin pussiin. Uhittelemalla ei  venäläisiä ole ennenkään saatu tottelemaan. 

Eikä nykyvenäjänkään vielä hallitsemalla joukkotuhovoimalla tarvitse pakosti totella ketään, jos puhutaan raakasti totta. Jokin muu aukaisunaru Ukrainan umpisolmuun pitää löytää. 

Pieni, mutta osapuolille vaaraton Suomikin saattaisi toimia rauhankyyhkynä, ettei kahden eurooppalaisen maan välille lietsottaisi taas uutta julmaa sotaa.

Putin on tietysti olemassaan vaarallinen mies, mutta ei hänkään takapiruineen halua sotia. Valta ja voima kyllä kelpaavat Vladimirille. Ja totuus on kuin ainakin vanhan kansan suusta: Rahasta se tanssii vaikka ryssän pappi.

Ukrainalta rauha lienee ostettavissakin  varsinkin, jos aitoja taaloja ja kunnon diilejä iskettäisiin peliin niin, että pöydän jalat notkuvat


***

Tolkun hupilogissa ovat usein jalat irti maasta ja pää kolisee katossa. Nyt sellainen reaktio käynnistyi TM:n jutusta, missä kerrotaan USA:n laivaston kuvanneen ainakin kolmea pyramidinmuotoista ufoa toissa keväänä.

Pyramidinmuotoisista ufoista tulivat mielehen heti Vimanat, Intiankin historiasta tai taruista tutut jumalien valtavat lentohärvelit, isot monikerroksiset ja lentävän pyramidin näköiset rakennelmat.

Laivaston tutkakuvat ovat maallikon mielestä vähän tylsiä, kuin 80-luvun tietokonepelien kursoreita tai muita kuvatuksia, alla: 



Historillisessa maalauksessa Vimana 
on kiinnostavampi, lentävä temppeli:



On kai se tunnustettava, että olin aikoinani kiinnostunut Erich von Dänikenin ufojutuista. Siksi vieläkin korvien välisessä avaruudessa vähän kilisee, kun mainitaan Vimanan kaltaisia juttuja. Enkä minä vieläkään Erkkiä halua tyystin mollata, sillä maailmassa monta on ihmeellistä asiaa.

Vimanat tulivat vastaan myös taannoisessa tv-elokuvassa the Objektive. Aluksi näin sen kehnona striiminä, vasta myöhemmin pääsin katsomaan sen kauhujutun kunnolla. Laitan kuvan ja linkin siitäkin.



***


Viuhka- ja kajosalamat ovat salaperäisiä, mutta todellisia sähköisiä välähdyksiä.  Ne ovat luonnonilmiöitä, eivätkä kuvitteellisia höpöjuttuja. Linkki juttuun salamoinnista pilvien yläpuolella.


***

Viimeisessä blogikuvassa valo heijastelee hautausmaalla kauniisti kameran linssistä. Voisihan siinä näkyä myös valosilta täältä johonkin, ehkä ikuisuuteen?




***

Ei kommentteja: